Conpot

Gir gravemaskinførere optimal kontroll

Rototilt Positioning Solution og Topcons gravesystem gir gravemaskinførere full kontroll på skuffen, også der en tiltrotator benyttes.

– Nå utvider vi mulighetene til Rototilt Positioning Solution (RPS), noe som betyr at vi kan koble oss til Topcons gravesystem, sier Per Väppling, salgs- og markedssjef hos Rototilt Group AB i en pressemelding.

Effektivt verktøy

– Føreren kan dermed integrere Rototilt med gravesystemet fra Topcon. Slik oppnås en bedre presisjon og produktivitet enn tidligere, hevder han.

Sammen med gravesystemet gir RPS føreren redskapets nøyaktige posisjon i forhold til det pågående graveprosjektet. Dette gir et effektivt verktøy ved alle typer anleggsoppdrag, som for eksempel i skråninger, på trange steder eller ved forflytning av store landmasser.

zzjagmvjw2fqukc4kpsk

Full kontroll

– Med RPS får føreren total kontroll på redskapet ved bruk av vår tiltrotator Rototilt. Høyde og rotasjonslinje kan hentes ut, noe som er helt nytt på markedet.
Tidligere kunne føreren bare se en «rett» skuff, uansett hvordan den var posisjonert legger han til.

I tillegg til full kontroll over redskapets tilt- og rotasjonsvinkel og dets nøyaktige posisjon, gir RPS mindre slitasje på skuffen, drivstoffbesparelser, tidsbesparelser pluss at det gjør arbeidet betydelig lettere for føreren. I og med at man alltid kan hente ut linjer og høyde uavhengig av hvordan skuffen er posisjonert, er det heller ikke like viktig hvordan maskinen står. Entreprenøren kan jobbe betydelig mer effektivt med RTS koblet til gravesystemet.

Stor etterspørsel

– Integrasjonen av rotasjonssensoren, bidrar til at gravesystemet blir komplett. Vi ser at vi nå får høyere effektivitet og nøyaktighet med rett høyde og vinkel på skuffen uavhengig av rotasjonsvinkel. Dette har vært etterlyst på markedet i lang tid, og vi er glade for at vi nå kan levere dette i samarbeid med Rototilt, forteller Andreas Lundbäck, Manager OEM Development Topcon.

Stikkord: