Conpot

Prøvekjørt – Scania R450

Tidligere i juli ble vi invitert med Norsk Scania for å teste ut R450, på en lengre tur på Østlandet.

Bilen vi testet var en Scania R450. Dette er nok ikke en ukjent bil for de fleste, siden den har vært på markedet noen år. Det var imidlertid ikke en bil jeg har tilbragt så mye tid i. Jeg var derfor spent på både motor, og bil før turen.

Det er lett å kjenne seg igjen i bilen. Den er strengt tatt ikke så ulik andre Scania. Førermiljøet er både kjent og oversiktlig, og det er lett å finne seg til rette i bilen.

Motoren er på 13 liter og yter naturlig nok 450 hester. I henhold til dagens utslippskrav er den i Euro 6 utgave. I Norge er nok større motoralternativer mer populære på langtransport. Imidlertid kan R450 omtales som et godt økonomisk valg, med tanke på pris og drivstofforbruk.

Solskinnsdag

I strålende solskinn la vi ut fra Kløfta. Alt lå til rette for en fantastisk dag på jobben. På mange måter er slike dager med prøvekjøring, høydepunktene i arbeidsåret til meg som skribent.

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg trives best i solskinn og fint vær, og er ganske takknemlig for kontorjobb når uværet herjer.

Men i sommermånedene er det fint å flytte kontoret ut på veien.

Scania R450 økonomitest i Norge med norske fagblader

Tung last og krevende veier

Vi kjørte fra Kløfta via Gardermoen, til Gjøvik, til Minnesund og tilbake til Kløfta.

Utfordringene var få og bilen lå svært behagelig på veien. I enkelte motbakker ble bilen litt tung og farten sank.

Det som imponerte voldsomt var hvor godt bilen trillet. Det skal legges til at denne bilen er laget for å trille ekstra godt. Dekkvalg og bilens oppsett er ikke tilfeldig.

Kjøreturen kart

Drivstofforbruk

Tanken var å teste bilen med tanke på drivstofforbruk. Denne testen vil bli publisert på conpot.no 29. juli. Vi håper du kommer tilbake og leser denne saken da.

Fakta

  • Merke: Scania
  • Modell: R450 LA4x2MNA
  • Hytte: Topline CR19T
  • Motor: Scania DC13 147 450.
  • Effekt: 450 hk ved 4500 o/min. 2350 NM ved 1000 – 13000 o/min
  • Utslippsnivå: Euro 6

Stikkord: