Conpot

Piratmaskin på Sørlandet

Noen maskinførere passer litt bedre på graveren sin enn andre. En av dem er Johnny Tveit i Kristiansand.

Den blide 22-åringen bekostet selv utsmykkingen av sin ZX210LC-5 beltegraver, selv om det er arbeidsgiveren, firmaet Kartevoll AS, som eier graveren.

Maskinførerne har medbestemmelsesrett

Entreprenøren presiserer at maskinførerne er delaktige i maskinvalgene. O. Kartevoll har tradisjon med svært trofaste medarbeidere.

En av dem er Johnny Tveit. Johnny begynte som læring hos Kartevoll da han var 16 år, og i en alder av 22 er han fortsatt i samme firma.

– Han er helt rå til å jobbe, skryter Vidar Kartevoll. Halvparten av arbeidsstokken er under 25 år, og arbeidsmiljøet er veldig sosialt. Det er tydelig at de ansatte trives, og Johnny er fornøyd med sjefens maskinvalg.

– Graveren min er god og kjapp. Hydraulikken er super, og hytta fungerer fantastisk, skryter han.

Spesiallakkeringen

Graveren ble lakkert  av Glenn Andersen i Arendal, for førerens egne penger. Dermed er det ikke helt uten grunn at Tveit omtaler den som “sin”.

O. Kartevoll AS

O. Kartevoll AS ble startet i 1953 av Oskar Kartevoll. Kartevolls motto fra første dag var “Service, Punktlighet og Kvalitet”. Firmaet investerte samme år i en Brøyt, den første i distriktet, og den tredje i Norge. I 1984 overtok hans to sønner.

– Bestefar kjørte selv veihøvel til han var 75 år gammel, mimrer Vidar Kartevoll, tredje generasjon i firmaet. I 2006 kjøpte Vidar resterende eierandeler. Han er i dag eier og daglig leder for Kartevoll AS, med 21 ansatte.

– Trikset med å lykkes er å være i forkant, være kreativ, og opparbeide et godt rykte, røper Kartevoll.

Vi har nå har vi 4 Hitachi, og er veldig fornøyde, sier Vidar. – For meg er det serviceapparatet som er viktigst ved valg av maskin. Serviceavtale har jeg tegnet dette da det er lettvint og enkelt, samtidig som garantien er intakt!

Stikkord: