Rammer, verdens ledende merke innen hydraulikkhammere, er glade for å kunne presentere fire nye modeller i sin markedsledende serie av hammere. De nye modellene, som er utviklet på grunnlag av eksisterende modeller for å imøtekomme spesifikke krav fra kundene, gjør det allerede brede utvalget enda mer omfattende.

– De nye modellene er Rammer 155, den minste hammeren i Rammer-serien. Rammer 1322, den største modellen i vår serie av små hammere. Og Rammer 1655 og 2166, som begge er en del av serien av mellomstore hammere, sier Jörn Steen i Sandvik Norge AS.

En oppdatering av den minste

Den 90 kg tunge Rammer 155, den siste i «55-familien», passer til bæremaskiner på 0,8–1,8 tonn og viderefører den velprøvde slagenheten med dens PRS-system (system for frigjøring av trykk). Meislene er de samme som for Rammer 111.

Enheten er forseglet med spesielle sideplater som gjør at man enten kan montere den med en påboltet festeplate eller boltmontere den rett på koblingen. Det gjør den ideell til utleieformål.

En enda bedre serie av små hammere

Etter at de hadde forbedret den minste modellen i serien, gikk Rammers designteam i gang med å forbedre den største modellen blant de små: Rammer 1322. I likhet med Rammer 155 er Rammer 1322 basert på en velprøvd slagenhet- og huskonstruksjon.

Med en driftsvekt på 850 kg passer denne modellen til bæremaskiner på mellom 9 og 15 tonn. En helt forseglet hus med flat topp innkapsler den velprøvde slagenheten fra Rammer S29, som fungerer etter CBE-prinsippet, og som muliggjør bruk innenfor et bredt oljemengdeområde og enkel installasjon.

Rammer 1322 leveres også komplett med et bredt utvalg meisler for alle bruksområder.

Nye hammere i serien av mellomstore hammere

Rammer har også utvidet sitt utvalg mellomstore hammere med modellene Rammer 1655 og 2166. I likhet med populære Rammer 2577 har disse to nye modellene et kraftig hus, RamValve, Ramdata II, VIDAT sidebolter og en innebygd trykkbegrensningsventil.

Den minste av dem, Rammer 1655, har en arbeidsvekt på 1080 kg og passer til bæremaskiner på 12–21 tonn, mens Rammer 2166, som veier 1400 kg, passer til bæremaskiner på 16–27 tonn. For ytterligere driftsfleksibilitet kan disse modellene bestilles med Ramlube II og SBS (Soft Blow Sensor, en sensor som reduserer kraft og frekvens ved mykere stein) og IBP (Idle Blow Protector, tomslagsbeskyttelse) som tilleggsutstyr.

Leave a comment