Conpot

Skanska skal utvikle Skogmo videregående skole i Skien

Skanska Norge signerte denne uken en kontrakt med Telemark fylkeskommune om utviklingen av Skogmo videregående skole i Skien. Dette er Skanskas andre skoleutviklingskontrakt i Skien på få uker.

Etter en pris- og designkonkurranse, der flere leverandører konkurrerte om å levere et forslag som totalt var best på løsning, pris og kompetanse, valgte Telemark fylkeskommune å tildele Skanska jobben med å utvikle Skogmo videregående skole. Skolen skal gjennomgå betydelige oppgraderinger og utvidelser.

– Utviklingen av Skogmo videregående er et spennende prosjekt for Skanska. Dette er den andre kontrakten på skoleutvikling vi har inngått med Telemark fylkeskommune på kort tid, og vi er utrolig stolte over å nok en gang bli valgt til å tilrettelegge for gode undervisningsfasiliteter for elever i Skiensområdet, sier Even Larsen, distriktssjef i Porsgrunn fra Skanska.

Skanska inngikk tidligere i sommer en avtale med Telemark fylkeskommune om utvikling av nye Skien videregående skole. Med disse to kontraktene er Skanska nå blitt en sentral skoleutvikler i Skiensområdet.

Ferdig sommeren 2017

Byggingen av Skogmo videregående skole starter etter planen våren 2016.

Det neste halve året skal Skanska bruke til planlegging og prosjektering, i nært samarbeid med sentrale interessenter. Skolen skal etter planen stå ferdig sommeren 2017.

Stikkord: