Conpot
  • Salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge Johnny Løvli er svært fornøyd med salgsveksten av nyttekjøretøy i Norge

Ford i kraftig fremgang innen sikkerhet og nyttekjøretøy

Fords intensiverte satsing på nyttekjøretøy gir merkbare resultater. I de siste årene har selskapet hatt en kontinuerlig utvidelse av sikkerhetsutstyret på sine nyttekjøretøy. Dette gjelder de ulike Transit-modellene og Ford Ranger.

– Resultatet er at dagens nyttekjøretøy fra Ford i stor grad har den samme sikkerhetskonstruksjonen og det samme sikkerhetsutstyret som selskapets personbiler, sier Johnny Løvli, ansvarlig for salg av nyttekjørtøy hos den norske Ford-importøren.

Nyttig automatikk

Nyttekjøretøyene har en rekke utstyrsdetaljer som påvirker kjøringen. Elektronisk stabilitetsprogram (ESP) som sikrer kontroll over kjøretøyet under ekstreme kjøreforhold.
Dette sikrer retningsstabilitet og korrigerer avvik fra en valgt kjøreretning med automatisk regulering av bremser og motoreffekt.
Hjulspinn kontrolleres ved å fordele dreiemoment til det hjulet som har best grep.

Kurvekontroll sørger for automatisk å iverksette bremsing av alle fire hjul dersom det oppdages at bilen holder for høy hastighet i en sving. Fartsreduksjonen er på 16 km/t i løpet av ett sekund.

Full kontroll

Detaljer som nødbremsassistanse og varsel med hurtig blinking med retningslys dersom sjåføren bråbremser er inkludert.
Tilhengerstabilisator hjelper sjåføren til å gjenvinne kontrollen over en tilhenger dersom det oppstår tendens til ubalanse.

Filskiftevarsler gir beskjed i form av vibrering i rattet når kjøretøyet nærmer seg en skillelinje i veien uten at retningslysene er aktivert. Veltebeskyttelse identifiserer farlige kjøresituasjoner og aktiverer ESC for å gjenopprette stabiliteten hvis det registreres fare for velt.

Transit Custom

Utstyrt med detaljer

Sjåførassistansen på Fords nyttekjøretøy inneholder en rekke utstyrsdetaljer som Active City Stop, hovedlykter med statisk kurvelys, ryggekamera, blindsoneinformasjonssysem og dekktrykksovervåkning.

Ford SYNC er et system med mulighet for stemmestyring av klimaanlegg, mobiltelefon og radio/musikkanlegg. I tillegg inneholder funksjonen en nødhjelpassistanse, der den lokale redningstjenesten automatisk vil bli oppringt fra en Bluetooth-paret mobiltelefon hvis bilen utsettes for en ulykke der en kollisjonspute utløses eller tilgangen til drivstoff kuttes. Den første kontakten med redningstjenesten vil skje på det språket som snakkes i landet der kjøretøyet befinner seg.

– Det er ingen tvil om at Fords satsing på sikkerhet er en sterkt medvirkende årsak til veksten i salget av nyttekjøretøyer – som i juni hadde en markedsandel på hele 17,6 %, fastslår Løvli.

Fokus på ny teknologi

– Fords nyttekjøretøy har oppnådd 5 stjerner i EuroNCAP’s sikkerhetsgradering, som både dekker kollisjonsbeskyttelse og sikkerhetsutstyr.

Siden nyttekjøretøy er en utsatt arbeidsplass vil Ford fortsette å styrke både aktiv og passiv sikkerhet på sine nyttekjøretøy etterhvert som nye teknologier og løsninger blir tilgjengelig, legger han til.

Stikkord: