Conpot

Sydvaranger Gruve fortsetter driften

Sydvaranger Gruve har fått forlenget betalingsutsettelsen på renter og avdrag fram til 1. oktober. Hjørnesteinsbedriften i Sør-Varanger, med om lag 400 ansatte, er dermed sikret drift utover sommeren og høsten.

Sydvaranger Gruves morselskap, australske Northern Iron Limited, sendte natt til mandag sendte ut en melding til børsen i Sydney der det går fram at selskapet fortsetter driften, melder iFinnmark.

Selskapets største långivere, DNB og Innovasjon Norge, forlenger betalingsutsettelsen på renter og avdrag i ytterligere fire måneder, ut oktober, noe de også gjorde i vår.

Men forskjellen nå er at selskapet avslutter sin kontrakt med sin største kunde, Tata Steel i høst. Tata har hatt en rabattavtale som har gitt Sydvaranger vesentlig færre dollar per tonn jernmalm enn markedsprisen.

Jakten på friske midler pågår fortsatt, og talsmann Harald Martinsen vil ikke gi noen garantier på sikt.

– Men nå skal vi samle de ansatte, og nyte at vi har kommet fram til en avtale som gir grunn til en langt større optimisme enn tidligere. Jeg tror de ser ganske fort at dette gir oss et mye sterkere fundament for å få på plass permanente løsninger, sier han til iFinnmark natt til mandag.

Prisen på jernmalm er mer enn halvert det siste halvannet året. Samtidig har produksjonen økt. (©NTB)

Stikkord: