Conpot

Kia cee’d oppgraderes

Kia cee’d står for mye av bilmerkets vekst i Europa siden lanseringen i 2006, og modellen får nå en omfattende oppgradering.

  • Stort utvalg av motorer med en ny og effektiv 1.0-liter T-GDI
  • Lavere utslipp og ny 7-trinns DCT automatgirkasse
  • Nytt informasjonssystem, Kia Connected Services
  • Introduksjon av ny og sporty GT Line

Kias europeiske designteam har videreutviklet og gitt cee’d et nytt og spennende utseende. Utvalget av motorer og drivlinjer blir større, og bilen er den første som får Kias helt nye 1.0 liters 3-sylindrede turbo bensinmotor.

I tillegg kommer nytt utstyr og forbedrede kjøreegenskaper. Endringene gjøres på hele cee’d rangen bestående av stasjonsvogn, 5-dørs og 3-dørs pro_cee’d, samt GTversjonene.

Cee’d kommer også i en ny utstyrsversjon, GT Line. Her får man det sporty utseende til GT-modellene, samt mer sportslige kjøreegenskaper enn de konvensjonelle cee’d modellene.

Et mer moderne uttrykk

Nåværende design videreføres, men cee’d får en rekke visuelle endringer for et mer moderne utseende. Støtfangeren i front blir bredere, og får kromdetaljer rundt tåkelysene. Støtfanger bak har også fått ny utforming, og baklysene ny LED-signatur.

2016 Kia cee'd - interior 2

Nye og stilige 16- og 17 tommers lettmetallfelger er også en del av oppgraderingen. Interiøret får små endringer; dashbordet får krom rundt instrumentpanel og luftinntak, og kromdetaljer går også igjen i resten av interiøret som rundt girspak, på brytere og klimaanlegg. Ny interiørfarge er elegante Brown Pack. Støyisoleringen er forbedret mot nåværende modell.

Nye Euro 6-motorer

Et større utvalg av motorer blir tilgjengelig, og alle tilfredsstiller kravene i Euro 6. Kia introduserer en helt ny 1.0-liter ‘T-GDI’ (turbo gasoline direct injection) 3-sylindret motor, utviklet på Kias R&D senter i Namyang, Korea. Dette er Kias første i en serie nedskalerte motorer som er utviklet for å forbedre drivstofforbruk og utslipp. Motoren blir tilgjengelig både med 100 og 120 hk, og har 172 Nm i begge effektversjoner.

Maksimalt dreiemoment er tilgjengelig mellom 1,500- 4,000 o/min, som gjør dette til en svært fleksibel motor.

Kias 1.6-liter CRDi dieselmotor er også oppgradert, og CO2 utslippene starter fra 94 g/km med Kias start/stop system. Motoren kommer med effekt på 110 hk og 136 hk (opp fra 128 hk), med 285 Nm i begge versjoner (forbedret fra 265 Nm). Fullt dreiemoment fra 1,500 o/min.

Bensinmotorene på 1.6 og 1.4 liter, samt den populære 1.4 liter CRDi dieselmotoren vil fortsatt selges til cee’d.

Ny syv-trinns double-clutch girkasse, DCT.

cee’d blir Kias første modell med den nyutviklede 7-trinns DCT-girkasse, da i kombinasjon med 1.6-liters CRDi diesel motor med 136 hk. Girkassen er satt opp med lavt forbruk og en sportslig kjørefølelse i manuelt modus, og med komfort i automatmodus. Man får raskere skifter enn en tradisjonell automatgirkasse.

Utstyrt med den nye DCT-automatkassen vil 1.6 liters dieselmotoren ha et CO2 utslipp på 109 g/km, sammenlignet med 145 g/km på tidligere motor og 6-trinns automatgirkasse.

Man vil fortsatt kunne velge 6-trinns manuell gitarkasse, og bensinmotoren på 1.6-liter vi også være tilgjengelig med en 6-trinns DCT girkasse.

2016 Kia pro_cee'd - exterior 2

Forbedret kjøreegenskaper

Kias ingeniører har gjort en rekke modifikasjoner på hjuloppheng og chassis for å forbedre komfort og kjøreegenskaper. Blant annet er understyring redusert, og styrefølelse forbedret.

GT modellene

Også GT-modellene får endringer. Det tøffe utseende beholdes, men oppgradering inkluderer nytt ratt, ny start/stopp knapp i aluminium, krom detaljer, samt nye 18’ felger. En ny, elektronisk lydgenerator aktiviseres når føreren benytter «GT Mode» knappen på rattet, og gir ekstra motorlyd gjennom lydsystemet i bilen.

Turbomotoren på 1,6 liter får ny turbo, akselerasjonen fra 0-100 er forbedret med 0,1 sek til 7,6 sekunder, og mer dreiemoment er tilgjengelig på lavt turtall. Motoren har 204 hk og 265 Nm.

2016 Kia cee’d range i salg fra September 2015

Oppgraderte Kia cee’d kommer for salg i Norge fra september, og leveres med Kias 7-års garanti / 150.000 km.

Stikkord: