Conpot

Nye E6 endelig klar for åpning

Etter åtte år med byggearbeider er det torsdag endelig klart for åpning av siste del av nye E6 mellom Gardermoen i Akershus og Kolomoen i Hedmark.

Når den siste delen av den nye veien åpnes torsdag, vil det være firefeltsvei med midtdeler på hele strekningen fra Gardermoen til Kolomoen i Stange kommune og Tanumshede i Sverige.

Ifølge Romerikes Blad kommer trafikken til å bli stoppet en liten periode, mens veien klargjøres for overgang til firefelts trafikk med fartsgrense på 110 kilometer i timen. Statens vegvesen står klar med blomster til mange av trafikantene

6 juli åpner også strekningen mellom Tanumshede i Sverige og Pålen. Da blir det mulig å kjøre på motorvei hele veien til Göteborg og København.

Utbyggingen av den eksisterende E6 startet opp like før jul i 2007. Det første byggetrinnet var mellom Gardermoen og Dal, og ble åpnet i oktober 2009. I november 2011 var det klart for firefeltsvei helt til Minnesund. Den tredje og siste etappen fram til Kolomoen skulle egentlig stå ferdig i fjor høst, men en konkurs i et av underentreprenørfirmaene førte til forsinkelse, skriver avisen.

Også Dovrebanen vil i løpet av høsten være ferdig utbygd med dobbeltspor langs Mjøsa. (©NTB)

Stikkord: