Hjullasteren L350F fra Volvo Construction Equipment er nå inne i sitt syvende produksjonsår. I arbeid i ca. 50 land rundt om i verden, er denne svært produktive maskinen en betrodd partner under en rekke krevende bruksområder. I 2014 integrerte Volvo CE en rekke nyskapende oppdateringer inn i L350F for å forbedre førerkomforten, sikkerheten, og for ytterligere å øke maskinens ytelse.

Når den ble introdusert i 2007, representerte L350F en komplett rekonstruksjon av Volvo’s hjullasterserie. Produksjonen av de oppdaterte maskinene startet i februar 2014, og de nye tilleggene utfyller dette originale designet, som opprinnelig introduserte momentomformere med «lock-up» og lastearmsdemping for laste- og bæreoperasjoner, samt bransjeledende vedlikeholdstilgang.

Komfortabel drift

Den oppdaterte L350F er bygd for å forbedre føreropplevelsen for større komfort og økt produktivitet i løpet av arbeidsdagen. Den nye kraftige førerstolen tilbyr luftfjæring, høy seterygg med nakkestøtte, og kan varmes opp for å sikre optimal komfort under kalde forhold. Førerstolen gir bedre stabilitet på grunn av en ny skinnemekanisme, økt støtte, og er utstyrt med flere justeringsmuligheter enn forgjengeren – inkludert fargekodet høydejustering og separat justering for seteputen.

For ytterligere brukervennlighet, har inngangen til førerhuset blitt redesignet for å tillate at maskinføreren kan stige inn i maskinen via trinn på bakskjermene. Disse brede ergonomisk plasserte trinnene og det stødige rekkverket, gir trygg og enkel inn- og utstigning. De utsvingbare skjermene gir tilgang til de nedre motorlukene, noe som øker sikkerheten både ved drift og ved vedlikehold. En ny inspeksjonsluke for kontroll av kjølevæsken har også blitt satt inn i det øvre motordekslet, for ytterligere å forenkle maskininspeksjonen.

En ny fjernstyrt døråpner er nå standard på L350F. Døråpneren er lettbetjent via en bryter som er plassert på den bakre venstre førerhusstolpen for komfortabel tilgang til førerhuset. En LED-lykt har blitt montert ved inngangen for trygg belysning av området. Maskinføreren aktiverer lyset ved å trykke på den grønne trykkbryteren ved hovedstrømsbryteren. Når LED-lykten er aktivert lyser den i tre minutter og gir maskinføreren god tid til å klatre opp eller ned til førerhuset. I tillegg, har nye LED-lykter blitt montert på L350F for kraftigere lys og forbedret belysning av arbeidsområdet.

Gjør mer

Den oppdaterte L350F har blitt designet for ytterligere å øke maskinens ytelse og pålitelighet. Økt klaring mellom bakskjermene og dekkene tillater nå bruk av kjettinger under drift. Kan enkelt settes på uten fare for å skade maskinen, kjettinger forlenger dekkenes levetid.

En nytt intelligent «hot shutdown»-system hjelper maskinføreren med å ikke stoppe motoren når den er for varm, og dermed redusere faren for å få en feilmelding angående ‘hot engine shutdown’. Systemet overvåker den aktuelle tomgangstiden før motoren bør stoppes, og angir til maskinføreren når det er trygt å stoppe motoren. Denne funksjonen har den ekstra fordelen at den øker levetiden på maskinens turbolader.

Et godt valg

Listen over ekstrautstyr til L350F har også blitt oppdatert, og tilbyr nytt ekstrautstyr for ytterligere å styrke sikker drift og maskinytelse. Dette ekstrautstyret inkluderer LED-lykter med lang levetid og reflekterende dekaler som følger maskinens konturer, noe som øker synligheten ved arbeid under mørke forhold. Skjermen til ryggekameraet (ekstrautstyr) har blitt utstyrt med en ny justerbar festebrakett, med tanke på sikten til sidespeilene, noe som gjør det enklere for maskinføreren å overvåke driften fra alle vinkler på en trygg måte.Egnet for flere bruksområder, fra gruvedrift til skogbruk skogbruknæring, gir den oppdaterte L350F en enestående ytelse for glimrende resultater, noe som sikrer førerkomforten og styrker sikkerheten på arbeidsplassen under alle forhold.

Hovedspesifikasjoner:

Modell L350F
Motor D16E
Maks effekt ved  1700-1800 o/min  
SAE J1995 brutto 540 hk*  
ISO 9249, SAEJ1349 netto 535 hk*  
Brytekraft** 472.8 kN  
Statisk tipplast ved full sving 34 780 kg  
Skuffevolum 6,2-12,7 m3
Tømmerklør 5,5-6,3 m2  
Driftsvekt 50,0-54,0 t  
Dekk 35/65 R33 L5K
* metrisk hk **Skuffe 6,9 m3 (8.6 yd3) rett kniv med tenner og segmenter, Dekk: 875/65 R33, Standard lastearmer

 

Leave a comment