Conpot

Terje Tandberg feirer 50 år med MAN

I 2014 kunne firmaet Terje Tandberg Transport AS feire 50 års jubileum med MAN lastebiler. Dette jubileet ble feiret med å bestille en splitter ny TGX 26.560 6x2 LLS trekkvogn som skal settes inn i ADR transport.

Terje Tandberg

Terje Tandbergs nyeste MAN lastebil vil synes på veien.

Denne er utstyrt med MANs nye kraftstykke av en toppmotor – D38 på 560 hk for denne bilen.

Etter tilpasninger kunne jubilanten motta gaven litt på overtid tidligere denne måneden. Overrekkelsen skjedde hos MAN Truck & Bus Norge AS. MANs bilproduksjon feirer 100 år i år, så det var to vitale jubilanter som møttes denne gangen.

Spesialisert på farlig gods

Terje Tandberg Transport AS holder til på Geithus i Modum. Det har tidligere gått mye i papirtransport, men i de senere år har de også spesialisert seg på transport av farlig gods (ADR transport). Kranbiler og noe maskinutleie hører også til tilbudet. Terje Tandberg driver i dag firmaet sammen med sin sønn Audun.

Første MAN i 1964

Terjes far, Gunstein Tandberg, kjøpte i 1964 en MAN 650 snutebil og innledet altså et samarbeid som så langt har vart i 50 år.

Tandberg har også benyttet anledningen til å fornye dekoren på sin bil og har sørget for at både firma og bil synes på veien.

Introdusert i 2014

MANs nye toppmotor D38 ble introdusert under IAA messen i Hannover i september 2014. Motoren leveres med 520 hk eller 560 hk og representer det ypperste av motorteknologi på markedet i dag.

Terje Tandberg 3

Administrerende direktør Bård Stenberg (til venstre) i MAN Truck & Bus Norge AS overrekker jubileumsbilen til daglig leder Terje Tandberg (til høyre) og Audun Tandberg. På bildet kan man også se både den nyeste MAN’en og en litt eldre i Tandbergs eie, nemlig 16.320 U, 16 tonn totalvekt og 320 hk. U for underligger motor. Produksjonsstart på denne var 1973. Foto: Knut S. Myra

Stikkord: