Utstyrt med en kraftig Tier 4 Final/Stage IV-kompatibel Volvo D4-motor, hjelper den nye gravemaskinen EC140E fra Volvo kundene med å minimere deres drivstofforbruk og utslipp, mens de fortsatt får den gjennomgående høye kvaliteten og påliteligheten som de forventer fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Den økte motoreffekten, sammen med den økte pumpeeffekten sikrer svært responsive maskinbevegelser og belting for redusert forbruk, raskere syklustider, og forbedret produktivitet. Samtidig har hydraulikksystemet, kombinert med et helelektronisk styresystem og et avansert ECO-modus, blitt optimalisert for å kunne tilpasses motoreffekten, redusere energitapet, forbedre kontrollerbarheten og responstiden. Hydraulikksentralen og programvaren bygger på den allerede suverene manøvrerbarheten og forbedrer drivstoffeffektiviteten ved presis og enkel betjening.volvo EC140E T4f

En bomflyt-funksjon sparer effekt som normalt ville ha gått til senking av bommen og benytter denne til andre funksjoner i stedet for, mens automatisk motoravstenging bidrar ytterligere til å redusere forbruket ved å stenge av motoren automatisk etter en forhåndsinnstilt tidsperiode (fem minutter er standardinnstillingen).

Gravemaskinen EC140E tilbyr et bransjeledende førerhus som er romslig, komfortabelt, og som plasserer alt ved maskinførerens fingertupper. Dette øker ikke bare maskinførernes trivsel, men også deres produktivitet, uten at de engang prøver. Maskinens betjeningselementer – inkludert manøverspakene, tastaturet, instrumentpanelet og informasjonspanelet, har blitt ergonomisk designet for optimal kontroll og effektivitet. Antallet brytere har blitt redusert, og betjeningen av klimaanlegget er integrert i tastaturet for enkle justeringer. For ekstra komfort, kan funksjoner som vinduspussere, power max, auto-mute, eller kameraer kobles til en hurtigtast på manøverspaken. Dette gjør det mulig for maskinføreren å velge en funksjon under drift uten avbrudd.

I tillegg til bakmontert kamera, tilbyr Volvo EC140E også et ekstra sidemontert kamera for å dekke blindsonen. Bildene fra begge kameraene kan vises på fargeskjermen og dermed fremme et tryggere arbeidsmiljø for både maskinføreren og personellet på bakken. En annen viktig sikkerhetsfunksjon er sikkerhetsbeltealarmen og den kontinuerlige visuelle varslingen som utløses dersom tenningsnøkkelen vris på mens sikkerhetsbeltet ikke er festet.

Designet for holdbarhet

Alle de drivstoffbesparende og produktivitetsøkende funksjonene til EC140E ville være ubrukelige dersom de ikke kunne stoles på, og det er derfor kvalitet og holdbarhet fortsatt har hovedprioritet i designet av Volvo-maskiner. Tøffe driftsforhold betyr at hver komponent teller, så høy detaljoppmerksomhet er gitt ved hvert trinn i produktdesignet og produksjonsprosessene. Silikon-materiale brukes, for eksempel, til å forhindre rust, mens vanntette kabelmatter og koblingstykker er benyttet. Det benyttes kraftige dørhengsler og det er montert avtakbar beskyttelse over arbeidslysene i overrammen.

Ved et uhell der maskinen kanter, sikrer den forsterkede stålkonstruksjonen i det ROPS- og ISO-kompatible førerhuset at maskinføreren er beskyttet til enhver tid. Ledehjulene, belteleddene, over- og underrullene på understellet er bygget for å tåle tøffe elementer og røft terreng, mens den X-formede underrammen sikrer god vektfordeling, økt stabilitet og holdbarhet, og motvirker skader fra steiner og annet. Det robuste bom- og stikkedesignet til Volvo EC140E inkluderer innvendige avstivningsplater ved belastede punkter for å sikre et bredt bruksområde. Dette bidrar til å spre punktbelastningen fra utsatte områder på bom og stikke for å sikre maksimal produktivitet, time etter time. Alle disse funksjonene bidrar til å sikre maksimal driftstid og levetid fra maskinen.

Vedlikeholdet er blitt forenklet.

Glimrende driftstid og levetid fra Volvo EC140E støttes også av enkelheten og den raske tiden det tar å utføre periodisk- og forebyggende vedlikehold. Rekkverk og sklisikre stålplater hjelper vedlikeholdspersonellet med å holde seg trygt på plass ved kontroll av hydraulikktanken, drivstofftanken, og tanken for AdBlue®/Diesel Exhaust Fluid (DEF), mens de grupperte filtrene kan nås fra bakkenivået gjennom et bredt sidedeksel. Radiatoren, ladeluftkjøleren, og hydraulikkoljekjøleren kan også nås gjennom det samme sidedekslet, og er plassert ved siden av hverandre i et enkelt lag for å maksimere effektiviteten, redusere tilsmussingen og forenkle rengjøringen.

For ekstra trygghet så vises servicevarslinger i informasjonspanelet for å kunne planlegge vedlikeholdet. Separate serviceintervaller inkluderer motorolje/filter, drivstoffilter/vannutskiller, hydraulikkolje og hydraulikkfilter.

Veltilpassede arbeidsredskaper

Driftstiden til Volvo EC140E er også forbedret med dens gode allsidighet. Volvo har lyttet til kundenes behov og har bygget en maskin i EC140E som ikke bare er i stand til å utføre en rekke oppgaver, men også til å utføre dem med konsekvent og uovertruffen kvalitet ved enkelt å kunne skifte mellom forskjellige redskaper. Gravemaskinen kan tilpasses med et bredt spekter av tilleggshydraulikk som fabrikkmonteres sammen med røropplegget for hydraulisk hammer og saks (X1), så vel som opplegget for rotator (X3). Den toppmoderne tilleggshydraulikken gir korrekt oljemengde og trykk for spesialredskaper som klippere, krattknusere, sakser, betongknusere og tiltrotatorer. Valg av 1- eller 2-pumps tilleggshydraulikk bidrar til å maksimere produktiviteten og lønnsomheten.

Et minnesystem for de forskjellige redskapene hjelper førerne å holde kontroll på de forskjellige innstillingene som kreves. Systemet lar maskinføreren forhåndsinnstille og justere oljemengden og trykket til opptil 20 forskjellige redskaper, slik at gravemaskinen så raskt som mulig kan komme i gang med arbeidet etter å ha skiftet redskap.

Nøkkelopplysninger

Modell

EC140E

Motor

Volvo D4J

Maks. effekt, netto

EU : 89 kW (121 hk) @ 2 000 o/min
NA : 89 kW (119 hk) @ 2 000 o/min

Maks. løftekapasitet langs understellet* (1,5m/6,0m)

EU: 3 810 kgf
NA: 3 810 kgf (8,200 lb)

Maks. rekkevidde*

8 360 mm (27’5″)

Maks. gravedybde*

5 560 mm (18’3″)

Maks. brytekraft – skuffe *
(Normal/Power boost) ISO6015

91.1 / 96.6 kN (20,480 / 21,720 lbf)

Maks. rivekraft – stikke*
(Normal/Power boost) ISO6015

63.5 / 67.4 Kn (14,280 / 15,150 lbf)

Driftsvekt

EU: 13 170 – 16 980 kg
NA: 13 100 – 16 160 kg (28,880 – 35,620 lb)

*4,6 m bom, 2,5m stikke

Leave a comment