Conpot
  • Westerdahls

Bygger morgendagens høyskole for Westerdals Oslo ACT

Christian Krohgs gate 32 er i ferd med å omgjøres til et moderne høyskolebygg. Plassert ved Akerselva skal 11 000 kvm bli Westerdals Oslo ACTs nye praktbygg.

Avdelingene for kommunikasjon, ledelse, teknologi og deler av kunstfag flytter inn allerede høsten 2016.

Bygget ble i 2015 overtatt av Anthon B. Nilsen Eiendom AS og OBOS Forretningsbygg AS, og det tok ikke lang tid før kontrakten med Westerdals Oslo ACT (Oslo School of Arts, Communication and Technology) ble skrevet. BundeBygg er engasjert som totalentreprenør, og ombygging er godt i gang.20150424_lobby_final_updated

Skreddersydd for elevene

Planen for bygget er en omfattende innvendig renovering, og lokalene skal skreddersys til skolen. Bygget vil fylles med studenter fra svært ulike fagfelt, som alle har sine behov. Det betyr at bygget ikke bare skal inneholde funksjonelle klasserom, men også spesialrom for musikkproduksjon, lys- og lyddesign, populærmusikk og programmerere.

Kravene til akustikk og lydisolasjon blir høye, og det må tas høyde for at dette er et bygg som skal fungere for undervisning på dagtid, og en rekke ulike arrangementer på kveldstid.

Plass til 1600

Ved ferdigstilling skal bygget huse 1 600 studenter og ansatte, som alle vil tilføre området positivitet, kreativitet og engasjement. Her vil de få seks etasjer, og to underetasjer å utfolde seg på. Med dette samler Westerdals Oslo ACT studenter fra hele den kreative næringen, og vil kunne gi studentene et enda mer realistisk bilde av hvordan deres fremtidige arbeidsliv vil fortone seg.

Bygget ligger i nabolag med blant andre DogA, Hausmania Kulturhus, Kulturscenen Blå, Strykejernet Kunstskole, Dansens Hus og Mathallen, og vil gi studentene nærhet til en rekke ressurser de vil kunne utnytte i løpet av sin utdanning. CK32 vil samtidig gi nærhet til eksisterende Campus Vulkan som blir tilholdssted for de øvrige kunstfagstudentene samt avdeling for Film, TV og spill.

Det er nå et drøyt år til dørene åpnes.

Stikkord: