Conpot
  • Hultafors HBX

Hultafors lanserer håndsager for proffene

Dersom en spør profesjonelle håndverkere om hvordan en bra sag skal være er svaret klart: den skal være effektiv, ha et godt grep og ikke kile seg fast. Det var også utgangspunktet når Hultafors begynte å utvikle sitt nye sortiment håndsager.

Hultafors HBX

  • Herdet blad (550 mm langt, 1 mm tykt) for ekstra stabilitet, presisjon og lav vibrasjon.
  • Ergonomisk håndtak for perfekt grep med kraft og presisjon.
  • Unik tanning med 3- trinns sliping kombinerer effektivt fine, rette kutt uten flising.
  • Overflatebehandling med voks for lav friksjon, vibrasjon og beskyttelse mot rust.
  • Enkelt system for å bytte blad.
  • Robust bladbeskyttelse med hurtiglås for effektiv beskyttelse.
  • Unik formet bladsiss gjør det enklere når du begynner å sage midt i en plate.

– Vi er ledende på en rekke områder innenfor håndverktøy. Nå satser vi på å bli best på sager også, sier Håkan Carlsson, Produktsjef hos Hultafors.

Profesjonelle håndverkere stiller høye krav til sagene sine. I bunn og grunn handler det om effektivitet. Å kunne sage raskt, rett og med garantert fine kutt hver gang. Det stiller ekstreme krav til sagen. Den skal være holdbar uten å bli uskarp, ha et godt grep der kraften overføres i hvert tak og være stabil og nøyaktig uten å bli for tung.

For proffbrukeren

– Vår nye proffsag HBX har et herdet 1 mm tykt blad og unik 3-trinns tanning. Det gjør sagen ekstremt effektiv og stabil samtidig med at du får fine kutt uten flising. Bladet er behandlet med en miljøvennlig voks som reduserer friksjonen og risikoen for å fastkiling. Dessuten har sagen et enkelt system for å raskt kunne bytte blad. Det gjør at du alltid har en skarp sag tilgjengelig samtidig som du slipper å kjøpe en helt ny sag når den gamle er blitt sløv, sier Håkan Carlson.

Handsag HBX har mange funksjoner som er utviklet for å forenkle arbeidet for håndverkerne. Blant annet er bladspissen spesielt utformet for å underlette på trange områder, og når en begynner midt i en plate. Den robuste bladbeskyttelsen har et unikt design med hurtiglås som gjør den enkel å ta av og på. Det ergonomiske håndtaket er bekledd med gummi som gir et godt og komfortabelt grep. Selve håndtaket er produsert av holdbart ABS som gjør at det kan tåle bytte av mange blad.

To modeller

I sitt nye sagsortiment lanserer Hultafors også Håndsag HBS – en allroundsåg som har mange av de samme funksjonene som proffsagen HBX, men i en noe enklere utførelse.

Stikkord: