Conpot
  • Hitachi EH1100-5

Europa rundt på veien til Franzefoss Pukk

Franzefoss Pukk AS signerte i vinter kjøp av nyheten Hitachi EH1100-5. Gigantdumperen ble først vist på Intermat i april. Deretter var den innom Vei og Anlegg, før den ble overlevert til kunden.

Hitachi EH-1100-5 ble avduket av Hitachi Construction Machinery på CONEXPO-CON/AGG i Las Vegas i fjor.

Vegard Gultvedt er Nasta sin kundeansvarlig for Franzefoss Pukk AS. Han er glad for den første leveransen av Hitachi EH1100-5 i Norge.

– Denne leveransen vil bidra til å gi Nasta og Hitachi en god posisjon i markedet for tipptrucker med 60 tonns lastekapasitet. Markedet har ventet lenge på en ny Hitachi tipptruckserie av japansk toppkvalitet, sier Gultvedt.

Komfort

Franzefoss Pukk sin nye dumper er utformet for å gi et komfortabelt og trygt operatørmiljø, enklere tilgang for service og vedlikehold, samt høyere produktivitetsnivåer enn tidligere modeller. Avanserte teknologifunksjoner vil overoppfylle kravene fra europeiske kunder.

Det meget komfortable førerhuset har 10-tommers LCD-skjerm – for bl.a. å gi operatøren enkel tilgang til informasjon om lasteytelse, elektronisk vedlikehold og feilsøking. LCD-skjermen sitter til høyre for rattstammen, slik at dashbordet kan senkes noe. En mekanisk leddet skinne foran på førerhuset kan posisjoneres slik at den gir operatøren optimal synlighet over transportveien når tipptrucken er i bruk, eller den kan posisjoneres slik at den fungerer som fallsikring ved serviceoppdrag på førerhuset._DSC0006-01

Ryggekameraet kan også vises på LCD-skjermen. Ytterligere sikkerhetsfunksjoner inkluderer ny utforming av ROPS-strukturen, og en trepunkts sele som er integrert for hver setetype. Støydempende materialer i førerhuset og endringer i eksossystemet gir minimal støy for operatøren.

Service

Hitachi EH1100-5 har enkel tilgang til servicepunkter. Blant annet er ventiler og testporter for styring og bremsesystem flyttet fra midt på rammen til serviceområdet.

En rekke deler er nå tilgjengelige fra bakken, blant annet styrefilteret, to 12V batterier med høy kapasitet, i tillegg til en 24V reléboks og frakoblingsbryter.

Motor

Europeiske kunder kan velge mellom to StageII-kompatible motorer med høy ytelse. Både MTU Series 2000 og Cummins QSK23 gir høye produktivitetsnivåer.

EH1100-5 har automatisk girkasse fra Allison. Denne girer mindre uten last, og oppgraderte komponenter gir lang levetid.

Kapasitet

Den nye tipptrucken er konstruert med en kapasitet på 41,5 m3, og har en flat utforming som gir større kontroll ved dumping. Den nominelle lastanbefalingen for standardmodellen er 63,5 tonn.

Alt i alt virker det å være en solid dumper som Franzefoss Pukk nå får. Tipptrucken skal etter planen gå i pukkverket Bondkall i Oslo.

Stikkord: