Conpot
  • Doosan DX300LC-5

Nyheter på rekke og rad

På Vei og Anlegg kunne man for første gang i Norge se de nye modellene fra Doosan. Den nye serien kalles -5, og erstatter de tidligere -3 modellene. Nytt design og nye motorer er viktige forbedringer på maskinene.

På Vei og Anlegg kunne en se hele 3 nye Doosan-gravere.

– Vi viser den nye DX 255 LC-5 og DX 300 LC-5, samt den nye hjulgraveren DX 170 W-5. I tillegg vil vi vise en ny hjullaster, forteller Tor Anders Høgaas i Rosendal Maskin.

Det første man ser er det nye designet, maskinene har et nytt moderne uttrykk, med ny form og nye dekaler. Under dekslene er det også nyheter, og spesielt på motorsiden. Alle -5 modeller har fått motorer med SCR teknologi, der man bruker AdBlue til rensing av avgassene. Doosan har dermed gått bort fra partikkelfilter, som har blitt benyttet på gravemaskiner i -3 utgave.

Beltegravere fra DX300 og opp til DX 530 får motorer fra Scania, med betegnelsene DC09 og DC 13, som vi tidligere kjenner fra Doosan dumpere og hjullastere. DX255 har Doosan sin egen motor.

To nye hjulgravere

På hjulgraversiden har det blitt lansert 2 nye modeller, DX 170 W-5 og DX 210 W-5. Disse har fått samme nye design, og SCR motorer fra Doosan.

Hjullastere fra DL300 og opp til DL 550 kommer i denne omgang i -5 utgave. Disse fortsetter som tidligere med motorer fra Scania, og har fått samme designoppgradering, og nyheter i førerhuset.

I 2016 vil resten av Doosan sine gravere komme i -5 utgave.

Doosan DX170W-5

Teleskoplastere fra Bobcat

– Bobcat har de siste 3 årene fornyet hele sitt produktspekter på teleskoplastere, og har nå en hel rekke nye modeller i sitt program. Under Vei og Anlegg har vi vist frem de to nye teleskoplasterne TL 358+ og T40180.

TL 358+ er en helt nyutviklet modell, med løftehøyde 5,8 meter og løftekapasitet på 3000 kilo. Maskinen er kompakt, og er bygget for å komme til steder der plass er en minimumsfaktor. Bredde på 2,1 meter, og modellen leveres i høy og lav utgave, med totalhøyde mellom 2,10 og 2,35 m, avhengig av dekkstørrelse. I kombinasjon med 24″ hjul, kan den leveres i 40 km/t versjon. Bomfjæring kan også leveres som tilleggsutstyr.

T40180 er Bobcat sin største teleskoplaster, med løftehøyde på nesten 18 meter og 4 tonn løftekapasitet. Maskinen er velegnet for byggeplasser og andre bruksområder der stor løftehøyde er viktig. T40180 leveres med sideforskyving som standard, der man ved full løftehøyde kan flytte gaflene 70 cm til hver side. Maskinen er svært stabil, og løfter hele 16,2 meter uten støttebein, som gjør det enklere å flytte maskinen i arbeidsområdet, som sjelden er på de største høydene. Når man benytter støttebein, øker dette totalbredden svært lite, som gjør at maskinen kommer til på trange steder. Maskinen er godkjent for mannskapskurv, og leveres med ulike typer, både fast og svingbar kurv.

Stikkord: