Conpot
  • Plustech - John Arild Østraat

Norske søppelbiler får nytt liv i sydligere strøk

Flere ser potensiale i velbrukte kjøretøy. PlusTech AS kommuniserer og megler maskiner i hele verden. Nå leveres flere lastebiler av typen Scania til Afghanistan.

I første omgang er to renovasjonsbiler på vei ned mot sydligere strøk. Modellene 2003 og 2005 P114, skal bygges om til tippbiler. Søppelpåbygg tas av, og de utrustes med tippkasser for tippkjøring.

Slipper mellomleddet

Trønderbedriften så dagens lys i 2002, og har fokus på anlegg-, lastebil- og industribransjen. Selskapet har levert 167 lastebiler hittil i år. Salgsansvarlig innen lastebil og buss John Arild Østraat i PlusTech, mener hemmeligheten bak suksessen ligger i tillitt og kjennskap til markedet.

– Vi er til enhver tid fem meglere som er i dialog med tilbydere og kjøpere over hele verden. Kundene slipper å forholde seg til flere mellomledd og kan være trygg på at handelen blir utført korrekt. Mange av våre kunder sender oss gjerne både informasjon og bilder av bilene, men vi har også utemeglere som tar egne bilder og dekker hele landet. Vi finner riktig pris og tar oppdraget fra A til Å, sier Østraat.

Faste rutiner

PlusTech har daglig kontakt med land som blant annet Dubai, Bolivia og Estland. Restriksjoner, lover og regler tas stilling til, og meglerne opplever stadig kjøpere med ulike måter å forhandle på. Besøk av kjøpere med kofferter fulle av kontanter har skjedd.

– For mange land er dette en helt ordinær måte å gjøre innkjøp på. Vi leverer aldri fra oss en vare før hele handelen er i boks, og heldigvis er bankoverføring blitt mer vanlig, forteller Østraat.

Tilgjengelig hele døgnet

Effektive dager og telefoner som kimer ustanselig, er hverdagskost hos PlusTech-gjengen. Viktig informasjon utleveres og vakttelefoner med turnusordning har forenklet arbeidshverdagen.

– Det er viktig å være tilgjengelig. Ikke alle bileiere har mulighet til å ta telefonen når de er på jobb. Da er det greit at vi kan besvare henvendelsene når de kommer. Oppdateringer på annonser og nyheter er informasjon vi ønsker å ha oversikt over. Hos oss er vi alltid mobile, legger han til.

Kjøp og salg

Østraat er lidenskapelig opptatt av kjøp og salg. Som en av flere PlusTech-meglere har han oversikt over handelsprosessene på verdensbasis. Selskapet har godkjent eksport, noe som trygger og forenkler tollbehandlingen.

– Vi har oversikt over hva som er tilgjengelig, både i Norge og i utlandet i alle priskategorier. Vi finner kjøpere over hele verden. Det sikrer deg en riktig pris og en effektiv og trygg handel, sier Østraat.

Fransk fremtid: Denne store traktoren fra Case blir nå solgt på eksport til Frankrike.

Stikkord: