Conpot
  • et liv bak rattet

Et liv bak rattet med FS Transport AS

Etter mange år i bransjen mener han at logistikk og samarbeid burde vært mer i fokus. Conpot har intervjuet yrkessjåfør Rune Sagøy.

Sykedager er et ukjent begrep for denne karen. Firebarnsfaren har fortsatt til gode å være borte fra jobb, siden han startet i selskapet FS Transport for tre år siden. Jobben som både daglig leder og yrkessjåfør passer han som hånd i hanske.

– Jeg gleder meg til å dra på jobb hver eneste dag. Som den utadvendte typen jeg er, ser jeg fram til å dra ut og møte kunder og kolleger. Praten sitter løst og miljøet er upåklagelig, sier Rune med et smil om munnen.

Mer miljøvennlig

Orden og punktlighet er han opptatt av, og trekker gjerne frem det gode kundeforholdet han har vært med å bygge opp underveis. Den store kundemassen har FS Transport beholdt fra dag en kan han fortelle. Hemmeligheten bak suksessen tror han ligger i god kompetanse og god tillit. Allikevel kunne han tenkt seg et bredere samarbeid på tvers av ulike selskaper.

DSC02087

Rune Sagøy er godt fornøyd med kjøretøyet sitt, som han har brukt i to uker. – Forskjellen er stor. Denne rommer opptil 9 tonn, sier han fornøyd.

– En oppdragssentral for oss yrkessjåfører hadde vært en fin løsning. Det finnes flere eksempler på små uøkonomiske leveringer. En pallelevering kan skje et tidspunkt på dagen, der kundene mottar samme levering noen timer etter samme dag. Når det gjelder hasteleveringer blir det noe annet, men på sikt ville dette vært en miljøvennlig og gunstig løsning for alle parter, sier Rune engasjert.

Starten på karrieren hos FS Transport ble til ved en tilfeldighet. Som lagermedarbeider så Rune behovet for utkjøring av varer, og anskaffet det tidligere firmaet han jobbet for en kranbil. Deretter kom finanskrisen. Ballen rullet videre og i 2006 var han på plass hos det nåværende selskapet han jobber for. Her har han ingen planer med å skifte beite.

– Jeg trives veldig godt og jobben og jeg utfyller hverandre bra, sier den arbeidsomme yrkessjåføren før han drar videre på transportruta si. 20 kubikk med isolasjon skal leveres, og det gjelder å være i rute.

Navn: Rune Sagøy (44)
Selskap: FS Transport AS
Kjøretøy: Scania P340 2006-modell
Frakter: Alt innen byggemateriell
Strekning: Midt-Norge og innimellom hele landet
Ansatt i firma: 3 år
Fartstid i bransjen:
9 år
Matpakke eller ferdiglaget mat: Har eget kjøleskap, så jeg må vel si matpakke
Pluss ved bilen: Stort volum som tåler mer vekt
Telefoner pr. dag: Mange! Det blir vel om lag 45-60 telefonsamtaler hver dag. Jeg har daglig kontakt med både kunder og ansatte
Framsnakk av annet bilmerke: Det må bli MAN som lett lastebil, mens Scania i klassen stor lastebil

Stikkord: