471528_highres_Erling_official_foto
Erling Rolstad (26) fra Sør-Fron leverte god innsats i finalen i Sverige

Patrick Schildmann fra Tyskland fikk andreplass, og Thomas Knüsel fra Sveits tredjeplass. Lars Søndergård, som deltok i YETD finalen for andre gang, tok seieren foran 25 sjåfører fra land i hele Europa.

Totalt 22 000 konkurrerte

Vår egen Erling Rolstad (26) fra Sør-Fron gjorde en mesterlig innsats og ble belønnet med en 4. plass, noe han var godt fornøyd med. Det er totalt mer enn 22 000 unge lastebilsjåfører under 35 år fra 26 europeiske land som har konkurrert i Scania Young European Truck Driver.

Flott førstepremie

Førstepremien i konkurransen er en splitter ny lastebil fra Scania, til en verdi på 100 000 euro. Konkurransen er en viktig del av et globalt initiativ for ansvarlig, sikker kjøring som startet av Scania i 2003. Ved å fremheve rollen som sjåfør, ønsker Scania også å trekke flere unge mennesker til yrket.

– Det har vært fantastisk å se hvor konsentrert og fokusert deltakerne har vært under konkurransen, sier Erik Ljungberg, Senior Vice President og leder av Scania Corporate Relations. – Det er bare èn som kan titulere seg «beste unge lastebilsjåfør» i Europa, men alle 26 kan kalle seg vinnere.

Scanias Young European Truck Driver konkurranse har tilslutning fra Europakommisjonen og Den internasjonale veitransportunionen. Michelin og Volkswagen er sponsorer. I tillegg til EM kjøres også lignende konkurranser i Latin-Amerika, Afrika og Asia. Konkurransene i 2014/2015 tiltrakk seg nær 100 000 deltakere over hele verden.

Leave a comment