Conpot

Ny borerigg fra Qmatec Drilling

Selskapet har konstruert et automatisk rørhåndteringssystem som er montert på modellen Qmatec 407 RT. Den nye riggen heter Qmatec 407 C.

407 C

Den nyutviklede kompaktriggen er optimalisert for energiboring

407 RTP er produsert i tre eksemplarer. Prototypen gikk til Norges eldste brønnborerfirma, Vestnorsk Brunnboring AS. Rigg nr. to er solgt til Stangeland Maskin AS, mens rigg nr. tre nylig er produsert, og skal presenteres på Vei & Anleggsmessa på Hellerudsletta, 6.-10. mai 2015.

Optimalisert for energiboring

Den nyutviklede kompaktriggen er optimalisert for energiboring. Den er minimert i størrelse, vekt og pris. Salgsmarked sjef ved Qmatec Drilling Rune Grindholm, forteller at riggen har velkjent Nemek rotasjon og bormast.

– Riggen er rundtsvingende, og har ekstra stort rørmagasin. Den leveres med full radiostyring i tillegg til kablet reservepanel, sier han.

Den nye prototypen av modellen, 407 C presenteres på Nordrillmessa i Jønkjøping i Sverige den 6. og 7. mai. Deretter transporteres den til Vei & Anleggsmessen.

1130 TST

Selskapet er også i gang med produksjon av deres største modell, 1130 TST, som er solgt til en kunde i Gøteborg i Sverige.

– Dette er et lite gjennombrudd, og den første i sitt slag som reiser til Sverige. Vi jobber i tillegg med flere potensielle kjøpere innen fundamenteringsbransjen i Sverige, forteller Grindholm.

QD / Nemek, har produsert borerigger siden 1966, og er i dag Skandinavias største senkeboreriggprodusent. QD utvikler og produserer riggene i Vinje i Telemark, og sortimentet av rigger spenner fra kompakte og lette vann- og energirigger, via allsidige rigger i mellomstørrelse til store fundamenteringsrigger.

På Vei & Anleggsmessen 2015 introduserer de riggene 407 RTP og 407 C. I tillegg viser de frem flere velansette modeller.

Transportmål 407 C

Tegningen viser transportmål fra selskapets nyeste rigg.

 

Stikkord: