Conpot

Hitachi blir barnebokfigur

I fjor høst lanserte artisten Øyvind ”Vinni” Sauvik sin første barnebok. Med seg på laget hadde han de motorinteresserte brødrene Lundefaret; Pekka, som selv kjører rally, og broren Ole Martin som står for fantastiske tegninger og illustrasjoner.

Boka ”Johnny Virker i turbotrøbbel” suste rett inn på boktoppen, og ble en av fjorårets mest solgte barnebøker. Hoved- «personen» i boken er en bil, Mini’en Johnny Virker. Denne engelske energibunten har så mye trykk i turboen sin at han har vanskelig for å kontrollere seg selv. Foreldrene (som selvsagt også er biler…) blir enige om å sende Johnny til Norge og den legendariske dr. Drivaksel. Som ledd i behandlingen av hyperaktiviteten skal Johnny lære seg å kjøre rally på ordentlig. 2013-04-06 04.08.02

Av andre karakterer i boken kan nevnes Kjære Jon (den grønne traktoren) og Berg Bergersen (redningsbilen).

Hitachi look-a-like

Tilbakemeldingene fra den hektiske boksigneringsferden før jul var at barna som hadde lest boka om Johnny Virker ønsket seg veldig sterkt en kul gravemaskin blant karakterene. En slik oppfordring måtte selvsagt tas på alvor, og da Nasta ble kontaktet med spørsmålet om de kunne tenke seg en Hitachi look-a-like i oppfølgeren – bok nummer to – var de ikke vanskelige å overtale.

– Ved at Nasta blir en del av Johnny Virker universet vil fremtidens maskinførere og maskinkjørere bli kjent med Hitachi og Nasta på en morsom og leken måte. Vi er allerede blitt veldig glad i denne Flåklypa-måten å fremstille karakterene på, og gleder oss stort til lanseringene der vår egen gravemaskin kan bli barnas nye kjeledegge, sier markedsansvarlig hos Nasta, Jannike Hansen stolt.

Vises frem på Vei & Anlegg

For at gravemaskinen skal gli naturlig inn i universet i bok nummer to, som kommer ut til høsten, har trioen besluttet å introdusere gravemaskinen til Vei & Anlegg 2015 med en egen bok. Mye er fremdeles hemmelig, men noe kan Nasta røpe, den lille gravemaskinen Hitachoo er glad i rutiner, er pålitelig og til å stole på. Når Hitachoo møter den fartsglade Johnny Virker blir imidlertid hverdagen snudd opp ned. Resten av den spennende fortellingen forblir hemmelig inntil videre.

En ombygd minigraver

– Nasta og spesialavdelingen i Larvik har latt seg inspirere til Vei og Anlegg, og på vår stand vil du kunne oppleve Hitachoo ”i levende live” i form av en ombygd minigraver, forteller Jannike.

Følgende er gjort med beltegraveren som i utgangspunktet er en Hitachi Zx22U-2:

 • Engcon EC02B rotortilt, for servering med stekepanne og bruk av Samurai sverd.
 • Magnet (hk-feste) for hurtig bytte av stekepanne, sverd og annet verktøy.
 • Generator hydraulisk drevet for strøm til stekepanne.
 • 2 stk. Led-bjelke (60 led)
 • 3 stk. Led-bjelker (40led)
 • 3 stk. Led fjernlys på tak førerhytte
 • Varsellysbjelke Led 120cm orange
 • Kokkehatt montert på tak førerhytte
 • Spoiler montert på tak førerhytte
 • Solbriller
 • Stekepanne
 • Samurai sverd

Stikkord: