Lars Søndergård, som deltok i YETD finalen for andre gang, slo 25 andre talentfulle unge profesjonelle sjåfører fra land i hele Europa.

– Jeg kan ikke tro det, konkurransen var svært tøff, sier Lars Søndergård i etterkant av seieren.

– Det har vært fantastisk å se hvor konsentrert og fokusert sjåførene har vært under konkurransen, sier Erik Ljungberg i Scania. Det er bare en som kan kalle seg den beste unge lastebilsjåføren i Europa, men jeg mener alle 26 kan kalle seg vinnere.

Flott førstepremie

Førstepremien i konkurransen er en splitter ny lastebil fra Scania, til en verdi på 100 000 euro.

Det er totalt mer enn 22 000 unge lastebilsjåfører under 35 år, fra 26 europeiske land, som konkurrerte i Scania Young European Truck Driver.

Sjåføren er viktigst

– Sjåføren er absolutt den viktigste faktoren i tunge kjøretøy transport, sier Erik Ljungberg. – Kjøretøy og infrastruktur er selvsagt av stor betydning, men drivstoffeffektiv og sikker kjøring er først og fremst et spørsmål om menneskelig atferd. Gjennom YETD, ønsker Scania for å bidra til å heve statusen til yrkessjåfører og understreke deres store betydning for lønnsomheten i transportbedrifter og til trafikksikkerheten, samt til redusert miljøbelastning.

Leave a comment