Conpot

Johs Syltern kjøper 5 nye Cat maskiner

Torsdag fikk Johs Syltern AS fem splitter nye anleggsmaskiner, som skal tas i bruk av i Trondheim. Conpot fikk være med på overleveringen.

Nykommerne skal brukes i vegprosjektene 139 på Orkanger, fylkesvei 715 og til havneområdet ved Åfjorden. Som perler på en snor, ruvet de godt over bakken da Conpot tok en nærmere titt på overleveringen i går ettermiddag.

Sverger til Cat

De nye maskinene er første levering av totalt tolv. Salgsavtalen ble signert i desember. Modellene 323 E og 324 E – 29 tonn og 366 E hybrid – 40 tonn er allerede på plass.

Anleggsleder Jostein Syltern ser frem til å ta i bruk de nye gravemaskinene.

– Sjåførene våre sverger til Cat som arbeidsredskap, og bruker i dag omtrent like maskiner. Disse har vi hatt siden 2010. Oppgraderingen på de nye modellene er nok merkbar, og det blir spennende med blant annet eksosrensing. Skulle det skje noe med maskinene vil den stoppe umiddelbart, forteller Syltern.

61 år med Cat

Selskapet Johs Syltern anskaffet sin første maskin, en Cat D6 allerede i 1954. Mye har skjedd siden den gang og utviklingen på Cat modellene har vært stor.

– Vi har valgt å kjøpe Volvo og Cat fordi de er blant de beste maskinene på markedet. For øvrig er det 61 år siden vi kjøpte den første Cat maskinen vår, sier Syltern.

DSC02104

Anleggssjåfør Øyvind Kristiansen hos Johs Syltern, tester den nye Cat 324 E. Dette blir hans fjerde anleggsmaskin han tar i bruk, etter han startet i bransjen i 1998.

 

Stikkord: