Conpot
  • ZW220HYB-5

Hitachi har avduket hybrid hjullaster på Intermat

Nye ZW220HYB-5 Hybrid er utviklet som en del av Hitachis ønske om å produsere anleggsmaskiner, som bruker vesentlig mindre drivstoff enn tidligere. Økt fokus på å beskytte miljøet og stadig strengere utslippskrav presser frem innovative løsninger.

For å oppnå målene om redusert forbruk brukes den firesylindrede motoren i ZW220HYB-5 til å drive en generator, som produserer energi til to elektriske motorer. Når maskinen ruller eller bremser, fortsettes det å lagre strøm i en kondensator. Under akselerasjon, bruker hjullasteren energien fra generatoren og kondensatoren, og så lavere turtall er nødvendig man kjører i normale hastigheter.

Fire viktige fordeler

Det er fire viktige fordeler med hybridsystemet: redusert drivstofforbruk, bedre pålitelighet og sikkerhet, mindre støy og enkel betjening. ZW220HYB-5 vil forbedre drivstoffeffektiviteten med opp til 26 % i forhold til forrige ZW220 hjullaster. Dette reduserer driftskostnadene, men skal likevel gi den samme ytelsen.

ZW220HYB-5_02_RGB

Levetidskostnadene i denne hybride hjullasteren, skal også bli redusert, takket være mindre behov for vedlikehold på grunn av generatoren, elektriske motorer og bremser. Sikkerheten er blitt bedre, som en konsekvens av det automatiske bremsesystemet, som gjør at hjullasteren kjører i nedoverbakker med konstant hastighet.

Hjullasteren bråker mindre. Støynivået i førerhuset er 5dB lavere enn tidligere, noe som gjør arbeidsmiljøet mer behagelig for brukeren. Utenfor skal støynivået være 2 dB lavere.

Fokus på fornøyde kunder

– Hitachi fokuserer stadig på økt kundetilfredshet, gjennom å utvikle den nyeste og mest avanserte teknologien, sier Vasilis Drougkas fra Hitachi Construction Machinery (Europe). – Kundene krever et høyt nivå av ytelse, redusert drivstofforbruk og lave eierkostnader, dette er utfordringer vi tenker på i den fremtidige utviklingen av Hitachi hjullastere.

ZW220HYB-5_04_RGB

Stikkord: