Conpot
  • Brb transport

Et liv bak rattet med BRB Transport AS

Han elsker jobben sin og oppfordrer flere til å velge samme vei. Conpot har intervjuet yrkessjåfør Stein Vorpenes.

Til daglig er Stein å finne på veien i Trøndelag. Her frakter han sand, jord og grus for BRB Transport AS. Når Conpot møter han er det tid for service på lastebilen som gjelder. Hos Wist Last og Buss står tunge kjøretøy parate til å fikses på. Blant disse står Steins Volvo 600, godt plassert med hytta nedfelt. Yrkessjåføren har vært her før og viser gjerne vei til en hyggelig kafe i andre etasje.

– Jeg blir alltid godt mottatt her. Når lastebilen er klar for oppgradering og service er ventetiden kort. De ansatte er profesjonelle og fleksible, sier Stein fornøyd.

Trange veier

Selv etter 35-års fartstid i bransjen møter yrkessjåføren utfordringer i hverdagen nå og da.

Enkelte transportruter er i trangeste laget synes han.

– Når det er 90 graders vinkel på alle kanter er det små marginer som gjelder. Det er ikke så mye å spekulere på. Fram må man uansett. Jeg blir ikke rød i toppen av den grunn, forteller Stein som setter pris på kompetansen han har i «bagasjen» etter flere år som sjåfør.

brb transport 1

Stein Vorpenes nyter en kaffepause mens han venter på service på lastebilen.

Seriøst og stabilt

Grunnen til trivselen på jobb mener han er det solide arbeidsmiljøet.

– Kommunikasjonen er på plass og takhøyden er stor blant alle ansatte. Dette gjelder i alle ledd. Jeg stortrives på jobb og kunne ikke hatt det bedre, sier Stein som ofte får gode tilbakemeldinger fra både kunder og samarbeidspartnere.

Lufter nybilen

Nå som våren er her, har han planen klar. Som den store Saab entusiasten han er, ser han fram til å lufte håret i sin nyanskaffede Saab-900. Den nye kabrioleten er blant mange på listen over ulike Saab-modeller han har hatt gjennom årene.

– Jeg har mistet tellinga på hvor mange jeg har hatt. På fritiden er det dette bilmerket som duger. Jeg gleder meg til å teste den ut på ordentlig, sier Stein.

Navn: Stein Vorpenes (52)
Selskap: BRB Transport AS
Kjøretøy: Volvo FH16 600
Frakter: Massetransport
Strekning: Trondheimregionen
Ansatt i firma: 8 år
Fartstid i bransjen:
35 år
Matpakke eller ferdiglaget mat: Spiser som regel medbragt matpakke
Pluss ved bilen: Jeg er godt fornøyd med I-Shift girkasse. Bilen har i tillegg god kjørekomfort

Brb transport

Trivselen som yrkessjåfør hos BRB Transport er stor. – Jeg er meget fornøyd med selskapet jeg jobber for. Takhøyden er stor og miljøet godt, sier Stein engasjert.

 

Stikkord: