Conpot
  • vinkelsliper

Små og kraftige vinkelslipere

Den industrielle sektoren stiller stadig høyere krav til produktivitet, arbeidstempo og sikkerhet. Derfor lanserer Bosch nå elleve små vinkelslipere i 1300 W- og 1700 W-klassen.

Den nye serien med vinkelslipere leverer høy yteevne samtidig som de er spekket med funksjoner som sikrer høy grad av komfort og sikkerhet under arbeidet.

Testvinner på lengst levetid

De nye vinkelsliperne til Bosch er utstyrt med kraftige 1300 W- og 1700 W-motorer, noe som sørger for høyere arbeidstempo enn på tidligere modeller. Vinkelslipernes design sørger dessuten for lengre levetid. Utformingen av ventilasjonshullene er endret til en mindre størrelse og gir en luftstrøm som beskytter motoren mot støv som sikrer en effektiv avkjøling av motoren. Tester utført av test- og sertifiseringsinstituttet SLG viser dessuten at kullbørstene på de nye vinkelsliperne har opptil 50 prosent lengre levetid sammenlignet med konkurrerende modeller. Kullbørstene skal derfor ikke skiftes ut ofte, hvilket sparer både tid og penger.

Brukerbeskyttelse i fokus

Bosch’ små vinkelslipere er utstyrt med en rekke sikkerhetsfunksjoner og lever opp til de stadig høyere kravene til sikkerhet på arbeidsplassen. Funksjonene inkluderer blant annet Vibration Control, Kick-Back-funksjon, som er etterspurt av mange store industrielle bedrifter, myk oppstart og gjenstartsbeskyttelse slik at maskinen ikke starter av seg selv etter strømbrudd. Modeller med et integrert intelligent bremsesystem som virker magnetisk og sørger for at skiven stanser på under tre sekunder er også tilgjengelige. Sikkerhetsfunksjonene betyr at maskinene kan benyttes der sikkerhetsstandardene er spesielt høye, for eksempel på raffinerier og oljeplattformer. For å øke brukervennligheten er alle de nye vinkelsliperne utstyrt med en beskyttelsesskjerm med et slankt og handy design. Skjermen kan stilles inn uten bruk av verktøy og har en stor spindellås for enkelt og raskt skifte av tilbehør.

Det riktige verktøyet til enhver arbeidsoppgave

De små vinkelsliperne er inndelt i ulike bruksområder:

  • Modellene GWS 13-125 CI Professional, GWS 17-125 CI Professional og GWS 17-150 CI Professional tåler en vedvarende belastning fra harde materialer og kan derfor brukes til å kutte stålrør eller skjære profiler til lengder. Vinkelsliperne kommer med intelligent bremsesystem og har modellnavn GWS 13-125 CIX Professional og GWS 17-125 CIX Professional.
  • Modellene GWS 13-125 CIE Professional og GWS 17-125 CIE Professional er velegnet til arbeid med flere forskjellige typer materialer som betong, stein og fliser som krever forskjellig tilbehør og forvalgt hastighet. Disse modellene er også tilgjengelige med det intelligente bremsesystemet under navnene GWS 13-125 CIEX Professional og GWS 17-125 CIEX Professional.
  • Modellene GWS 17-125 CIT Professional og GWS 17-125 Inox Professional egner seg til arbeid med sarte materialer som rustfritt stål. Begge modellene tilbyr en kombinasjon av lav hastighet og høyt omdreiningsmoment som hindrer unødvendig skade på materialet.

Stikkord: