Samarbeidet innebærer at Scania leverer motorer fra sitt komplette utvalg av 9-, 13- og 16-liters modeller.

Første maskin med Scania-motor vil være en HX520 gravemaskin. Den drives av en 13-liters Scania-motor som produserer 450 hk.

Lanseres på Intermat

– Vi er svært glade for å kunngjøre dette samarbeidet med Hyundai Heavy Industries, sier Per Nielsen, Key Account Manager hos Scania.

– Vi har jobbet veldig tett med Hyundai i utbyggingsfasen. Vi har tilpasset våre motorer som passer Hyundais utstyr, med stort fokus på drivstofføkonomi, effektivitet og totale driftskostnader, forteller Nielsen videre.

Flere modeller kommer

Ytterligere tre gravemaskinmodeller drevet av Scania-motorer vil bli lansert. En av dem er en HX480 drevet av en 13-liters motor. De to andre kalles HX700 og HX900, begge drevet av en 16-liters V8-motor.

To hjullastermodeller vil også bli lansert. HL970 og HL980 skal drives av henholdsvis en 9-liter og en 13-liters motor.

Hyundai valgte Scania-motorer på grunn av pålitelighet og holdbarhet, og forventer å dra nytte av forbedret ytelse og kvalitet, noe som de håper skal resultere i økt salg av gravemaskiner og hjullastere. Selskapet forventer også forbedret drivstoffeffektivitet (fra 2 % til 10 %) avhengig av driftsmodus.

Leave a comment