Conpot

Åpner dør- og vindussenter i Trondheim

Som et element i Optimera sin storsatsing på dører og vinduer, åpnet selskapet denne uken et eget dør- og vindussenter i Optimera proffsenter Omkjøringsveien i Trondheim. Selskapet omsetter årlig for ca. kr 600 mill. innenfor produktkategorien.

I oktober 2014 meldte Optimera om sin satsing på produktkategorien dører og vinduer, og nå står et nytt dør- og vindussenter klart i Trondheim. Optimera kan ta hånd om hele leveransen fra oppmåling, prosjektering, tilpassede leveranser og frem til produktene er ferdig montert.

Senteret er på 550 kvadratmeter.

Alt på en plass

– Målet er at kundene skal kunne komme hit og få alt de trenger på et sted. Det gjelder ikke minst spesialistkompetanse i forhold til miljø og lavenergivinduer, sier Odd Treffen, markedssjef for dører og vinduer i Optimera.

Selv om vinduene i en vanlig bolig utgjør kun fem til ti prosent av boligens totale ytterflater, kan vinduene stå for opp mot 40 prosent av varmetapet ifølge Enova.

Tilgjengelighet er et nøkkelord for satsingen. Optimera har bygget opp et omfattende lager og leverer normalt på byggeplass påfølgende dag etter bestilling. Merkevaren «Optimera Vinduet» er rettet spesielt inn mot prosjektmarkedet og konkurrerer mot direkteimport fra lavkostland.

Sertifisering

En rekke av selskapets medarbeidere har gjennomgått dør- og vindussertifisering. De inngår i Optimera sin regionorganisasjon, samarbeider tett med salgsapparatet og jobber også overfor prosjektmarkedet.

Optimera bygger systematisk opp spesialistkompetanse innenfor produktområder på samme måte som nisjeorienterte konkurrenter. Optimeras styrke er distribusjon gjennom hele 152 utsalgssteder. Denne store distribusjonen gir mulighet for levering på byggeplass påfølgende dag sammen med alle andre byggevarer og automatisk oppbygging av produktdokumentasjon på hele prosjektet. I tillegg har selskapet spesialistkompetanse også på andre områder som for eksempel verktøy, festemidler, kjøkken, garderobe og bad.

Stikkord: