Conpot

NCC skal bygge 102 boliger i Drammen

NCC Construction ved OKK Entreprenør skal bygge 102 boliger på Bragernes i Drammen sentrum. Kontrakten er inngått med Losjeplassen Utvikling as. Kontrakten er på ca MNOK 215.

– Vi er svært tilfreds med å inngå avtale om bygging at et så omfattende prosjekt i Drammen, for en solid og langsiktig boligutvikler. Det er en viktig bekreftelse på at vi besitter solid teknisk og operativ kompetanse i regionen, sier divisjonsdirektør Thomas Re Johnsen i NCC Construction Norway.

I prosjektet skal det bygges store parkeringskjellere, over ett og to plan. Dette blir en krevende del av prosjektet, ettersom grunnforholdene er utfordrende og vil medfører store og tunge grunnsikringsarbeider. Over parkingskjellerne vil det bli etablert et stort gårdsrom for beboerne.

– Dette er en type prosjekt som passer oss svært god. En høy andel av arbeidet vil være egenproduksjon, sier distriktssjef Stig Berg i OKK Entreprenør.

Både plasstøpte kjellere og råbygg, klimavegger og innredning vil bli utført av selskapets egne ansatte. OKK Entreprenør har 75 høyt kvalifiserte fagarbeidere og en lærlingeandel på nærmere 7 prosent.

– Vi har samarbeidet godt med Nedre Buskerud BBL, som er en av partnerne i Losjeplassen Utvikling, på tidligere prosjekter, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier Berg.

Boligene vil bli tilknyttet fjernvarmeanlegget i Drammen og forventet byggestart er i august 2015, med ferdigstillelse høsten 2017.

Stikkord: