Denne karen finner du gjerne på to hjul i svingen eller bak rattet i sin Volvo FH. Annenhver uke kveld og dag er han på plass for Rema Distribusjon med bilen full av matvarer. Trivselen er stor. Her er han sin egen herre.

– Det er positivt med selvstendig handlefrihet der jeg styrer det meste av dagen selv. Så lenge tidsfrister overholdes er det meste opp til meg selv, sier Olaf Anders.

Feilberegner trafikkbildet

Han kan skilte med en fartstid på seksten år, og har opplevd både pluss og minus langs veien. Krevende veiforhold og bilulykker observeres ofte ifølge yrkessjåføren. Selv har han unngått dette, men det har vært nære på.

– Forkjørsrett og feilberegning er nok de vanligste årsakene. Ikke alle er klar over at en lastebil veier flere tonn. Dette er et dagligdags tema blant oss yrkessjåfører, men heldigvis skjer ikke alvorlige ulykker så ofte. Man bruker ikke lenger tid om man slakker litt ned på farten. Heller tvert imot, hevder han.

Sin egen herre: Olaf Anders Saksvik trives godt som yrkessjåfør. – Det er et selvstendig yrke med handlefrihet, sier han.

Tar hensyn

Så fort det er bart på veien kaster han seg på sykkelen. Da er det landeveissykling som gjelder. Han er tilknyttet laget CK Viktoria og trener om lag fire dager i uken. Den aktive yrkessjåføren har blant annet deltatt på Den Store Styrkeprøven Trondheim-Oslo.

Livet på veien kjenner han godt, og mener syklister tar hensyn i trafikken.

– Det er vel en kjensgjerning at vi sjåfører har dårlig tid. Jeg vil heller si at vi kjenner trafikken og viser hensyn til andre trafikanter, sier den sporty sjåføren.

Navn: Olaf Anders Saksvik (48)
Selskap: Rema Distribusjon
Kjøretøy:
Volvo FH, 2009-modell
Frakter:
Matvarer til butikkjedene Rema 1000 og Bunnpris
Strekning:
Trondheimsregionen, Åfjord og Kristiansund
Ansatt i firma:
4 år
Fartstid i bransjen:
16 år
Matpakke eller ferdiglaget mat:
Det varierer. Jeg benytter meg av både firmakantinen og medbrakt mat
Pluss ved bilen:
Driftssikker og god kjørekomfort

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *