Conpot

Et liv bak rattet med Terra entreprenør AS

Han liker å være i aktivitet og skrur gjerne på biler når han ikke er på sin daglige jobb. Conpot byr på yrkessjåfør Tommy Skånøy.

Ikledd oransje arbeidsdress er han godt synlig idet han kommer susende inn døra på Esso på Sandmoen i Trondheim. Rundt omkring vrimler det av folk på jakt etter noe å fylle magen med. Det er lunsjtid og Tommy Skånøy setter seg ned med en burger i hånda.

Til daglig er det masseforflytning hos Terra entreprenør AS han bedriver arbeidsdagene med. Han blir ikke arbeidsledig med det første. I tillegg er han medeier i selskapet Skånøy Grus AS i Rissa. Det passer han perfekt.

– Jeg må ha noe å holde på med. Når det blir for rolig begynner det å klø i fingrene, sier den aktive yrkessjåføren med et smil.

Kit car og BMW

Han har stor lidenskap for alt som ruller og går, og har til sammen tretten biler som står parate til å skrus på. Hobbyverkstedet på Byneset blir flittig brukt. Her har han blant annet to Kit car Volkswagen og en BMW 635 CSI. Sistnevnte er en 1985-modell. Et sjeldent syn på norske veier ifølge Tommy.

– Det er ikke så ofte jeg ser lignende biler. Modellen min er et skikkelig oppussingsprosjekt, som må fikses fra grunnen av. Men det blir nok bra til slutt, sier han.

Plagsomme personbiler

Som sjåfører flest er også Tommy opptatt av smidighet i trafikken. Han mener tiden med lastebiler som sinker trafikken er forbi.

– Det er irriterende med enkelte som tror de eier veien. Det burde vært flere ydmyke trafikanter. Mitt kjøretøy kjører lett opp bratte bakker, og ligger smidig på veien.
Det er lov å vise hensyn og slippe forbi andre langs veien, sier Tommy engasjert.

Sunne retningslinjer

Trivselen er stor som yrkessjåfør hos Terra entreprenør. Tidligere jobbet han hos Bring og «beiteskifte» for to år siden var en tilfeldighet. Anbefalinger fra en kamerat gjorde susen. Kort tid etter var han på plass hos det nåværende selskapet han jobber for.

– Arbeidsmiljøet er veldig bra. Jeg jobber hovedsakelig fra syv til tre, og er fornøyd med det.

Det er ingen hemmelighet at det finnes useriøse folk i transportbransjen. Klare retningslinjer er positivt, og bidrar til å luke ut de useriøse yrkessjåførene, mener Tommy.

Navn: Tommy Skånøy (34)
Selskap: Terra entreprenør AS
Kjøretøy:
Scania R 620, 2009-modell
Frakter:
Ulike typer masse
Strekning:
Trondheimregionen og deler av Midt-Norge
Ansatt i firma:
2 år
Fartstid i bransjen:
13 år
Fast stoppested:
Esso på Sandmoen i Trondheim
Matpakke eller ferdiglaget mat:
Som regel ingen av delene. Spiser mye etter endt arbeidsdag
Pluss ved bilen:
Sinker ikke trafikken. Sterk i oppoverbakker

Rastløs: Å tvinne tommeltotter er ikke noe for denne karen. Tommy må ha noe å gjøre, og stortrives som sjåfør hos Terra entreprenør.

terra entreprenør 2

Påfyll: Tommy Skånøy tar seg sjelden tid til å spise når han er på jobb. I dag tok han turen innom Esso på Sandmoen for å unne seg en burger.

 

Stikkord: