Conpot

Volvo FH med ny og forsterket støtfanger

Volvo Trucks utvider nå sitt Volvo FH-tilbud med en ny forsterket støtfanger. Den forsterkede fronten gir lastebilen en mer robust profil som gjør den egnet for mer krevende oppdrag, som anleggskjøring og tømmertransport.

Rikard Orell_Design Director of Volvo Trucks

– Rent designmessig lå utfordringen i å gjøre fronten robust, uten å påvirke det visuelle inntrykket for mye, sier Rikard Orell, designsjef Volvo Trucks.

Volvo FH med forsterket støtfanger blir for første gang vist på Intermat-messen i Paris fra 20. til 25. april.

– Den forsterkede støtfangeren gjør vårt flaggskip Volvo FH ennå mer allsidig gjennom at den tilfører en mer robust profil til lastebilens overlegne kraft, dynamiske kjøreopplevelse og høye komfortnivå. Dette gjør lastebilen også egnet for miljøer der det er stor risiko for skader, sier Ricard Fritz, sjef for merkevaren Volvo Trucks.

Samme prinsipp som for Volvo FMX

Den nye forsterkede støtfangeren for Volvo FH er laget ut fra samme prinsipper som fronten til Volvo FMX, som er bygget spesielt for krevende anleggsarbeid. Hjørnene og kneplaten er laget av 3 mm tykt stål. Det faste fottrinnet over kneplaten er integrert i konstruksjonen.

I og med at støtfangeren er plassert høyere opp, får lastebilen en bedre frigangsvinkel foran – over 20 grader på biler med det ekstra høye anleggschassiset som ble introdusert på Volvo FH i 2014. Den sertifiserte tauekroken av støpejern, som tåler hele 36 tonn, tilbys nå som fabrikk-montert tilleggsutstyr.

En tøffere profil, men fortsatt med premiumfølelsen i behold

– Rent designmessig lå utfordringen i å gjøre fronten robust, uten å påvirke det visuelle inntrykket for mye. Linjene på de kileformede stålhjørnene snor seg elegant mot støtfangerens sentrum. Det gir et diskret, men robust design som ikke forandrer Volvo FHs premiumfølelse, sier Rikard Orell, designsjef hos Volvo Trucks.

Flyttet 132 millimeter frem

For at støtfangeren skal klare å ta de første sammenstøtene i tøffe miljøer, har den blitt utvidet med 132 millimeter forover. Den gir dermed god beskyttelse for blant annet frontlys og andre viktige deler.

T2015_0203_low res

Volvo FH16 med detaljer på ny støtfanger

– Volvo FH med forsterket støtfanger egner seg svært bra for de naturlig tøffere miljøene på blant annet byggeplasser eller ute i skogen. Den er også perfekt for tunge langtransporter på markeder med svært dårlige veiforhold, avslutter Ricard Fritz.

Vises for første gang på Intermat i Paris

Den nye forsterkede støtfangeren som tilbys på Volvo FH og Volvo FH16, vises for første gang for kunder og andre interesserte på bygg- og anleggsmessen Intermat i Paris fra 20. til 25. april 2015. På messen viser Volvo Trucks også den nye Volvo FL 4×4 og fordelene med å kombinere Volvo FMX i ulike utgaver, med VCEs maskiner.

T2015_0243_low res

Den nye oppgraderte fronten gjør lastebilen mer tilgjengelig for tøffe veier og tøffe oppdrag innen anleggsarbeid og tømmertransporter.

 

Stikkord: