Conpot
  • Kringe AS

Leverer hydraulisk diagnoseutstyr fra kjelleretasjen

Fra huset sitt midt i skogen på Lian i Trondheim, selger han hydrauliske komponenter og systemer til det norske markedet.

Med en formidabel utsikt og tett skog som nærmeste nabo, er det lite som minner om en hydraulikkleverandør. I kjelleren i familieboligen finner vi daglig leder av Kringe AS Anders Støren Berg. Omkranset av sylindere, motorer, pumper og ventiler styres forretningen fra telefon og pc.

Stort utvalg

Telefonen kimer jevnt. Her besvarer Anders kundeforespørsler fra hele landet. I kundekartoteket finnes allerede store navn som Norske Skog og Nord yard. Leveransene kommer fra kjente europeiske selskaper som Ponar Wadowice og Webtec.
– Målet er å nå kundene over hele landet med et bredt produktspekter. Vi er opptatt av å tilby det helt enkle til noe av det mest avanserte og brukervennlige som finnes i det Norske markedet, forteller Anders.

Bredt sortiment

Hos Kringe tilbys også handel fra nettbutikken hydraulikkbutikken.no. I tillegg har han samarbeidspartner ON Hydraulikk med på laget, med eget delelager og serviceverksted.
Sortimentet utvides stadig og de mest vanlige delene lagerføres. I tillegg til et brett spekter av tradisjonelle hydraulikkventiler tilbyr Kringe AS et bredt spekter av ventiler til montasje i områder der det kan være eksplosjonsfare i form av støv eller gass, såkalte Ex-ventiler.

Hydraulisk diagnoseutstyr

Hydraulikk-aggregat: Denne brukes eksempelvis til å drive en kai kran. Leveres med eller uten starterskap med soft-starter. kapasitet 23 l/min. 250 bar 11kW 400/690V 50Hz, tank 75 liter.

– Vi tilbyr ventiler med kapasitet på opptil flere tusen liter og strekker oss langt for å levere det våre kunder ønsker, sier Anders.

Flere leveringer skal sendes. Nylig pakket han ti pumper til montasje på fjernstyrte undervannsfartøyer/ROV til selskapet Sperre AS.

Realiserte drømmen

Bak seg har han utdanning fra Hærens våpentekniske Fagskole og ingeniørutdanning, samt lang bransje erfaring. Kringe AS ble stiftet i 2013. Selve lageret ble ferdigstilt allerede på 90-tallet.

– Jeg har lenge hatt en drøm om å starte for meg selv. Tallene viser at vi tar en økende del av markedet. Vi hadde en økning på salget fra 2013 til 2014 på om lag 645 %. Trenden fortsetter også i år med en økning på ca. 250 % de 3 første månedene, sier den daglige lederen før han gyver løs på flere leveringer.

Stikkord: