Conpot

Ford viser ny Ranger Pickup

Ford har nå avduket en tøff og smart ny Ford Ranger, en kompromissløs kombinasjon av robuste egenskaper, dyktig håndverk og avansert teknologi. Nye Ranger vil bli solgt i over 180 land på verdensbasis, og kommer til Europa tidlig i 2016.

Modellen ble nylig avduket på den internasjonale bilutstillingen i Bangkok, og vil utvilsomt ytterligere bedre Rangers salgsresultater i Europa, som i 2014 økte med 40% sammenlignet med året før.

– Nye Ford Ranger tar med seg høyere komfort og ny teknologi inn i denne klassen, uten å gi avkall på de egenskapene våre kunder krever, fastslår Johnny Løvli, salgssjef for nyttekjøretøy hos den norske Ford-importøren. – Sammen med en fullstendig ny og utvidet Transit-serie er Ranger en viktig del av Fords totalt fornyede nyttekjøretøyprogram, som fortsetter å styrke sin posisjon i Europa – og i Norge, fastslår Løvli.

Tøft og moderne design

Endringene på Ranger begynner med et nytt tøft og mer moderne utseende som umiddelbart formidler en opplevelse av profesjonalitet.

– Når du ser hvordan kundene bruker sine kjøretøy er det viktig at en Ranger ser ut og fungerer som et driftssikkert verktøy, sier Løvli. – Våre designere så en mulighet for å gi nye Ranger et ekstra element av spenning, og fremheve begrepet «Built Ford Tough» samtidig som kjøretøyets fremragende aerodynamiske egenskaper blir ivaretatt.

Det oppdaterte eksteriøret er kombinert med et nytt og elegant interiør som skaper et enda mer komfortabelt, tidsriktig og personbillignende miljø for sjåfør og passasjerer. Bak rattet finnes et nytt instrumentpanel med tofarget digitalvisning som gir sjåføren informasjon om kjøretøyet, underholdningsanlegget, navigasjonssystemet og klimaanlegget med ett enkelt blikk.

– Interiøret på nye Ranger er moderne og personbilpreget. Vi har valgt materialer som er elegante og attraktive, men samtidig slitesterke nok til å tåle det pickuper ofte utsettes for.

New Ford Ranger 4_interior

Egenskaper

Ford Ranger forblir et av de mest anvendelige kjøretøyene i sin klasse. Med en klasseledende vadedybde på 80 cm og med en bakkeklaring på 23 cm er den utformet og konstruert for å håndtere det mest ekstreme terreng med letthet. Takket være 28 graders innkjøringsvinkel og 25 graders utkjøringsvinkel gir nye Ranger en sterk følelse av trygghet når den gir seg i kast med bratte hindringer.

På alle versjonene sørger en elektronisk kontrollert overføringskasse for at sjåføren kan skifte fra 4×2 til 4×4 med en bryter i midtkonsollen i opp til 120 km i timen. For krevende off-road situasjoner kan sjåføren kople til lavgirserie 4×4, mens en elektronisk lås på bakakseldifferensialen forbedrer hjulgrepet under vanskelige kjøreforhold. En annen sterk egenskap er at Ranger kan trekke tilhengere på inntil 3,5 tonn i tillegg til kjøretøyets eksepsjonelle nyttelastkapasitet.

Mens nåværende Ranger allerede setter standarden for kjørekomfort og kjøreegenskaper har Ford-ingeniørene fintrimmet hjulopphenget på den nye modellen for å gi ytterligere komfort og enda bedre kjøreegenskaper.

Nye Ranger er også utstyrt med avanserte støydempende materialer og forbedret isolasjon som bidrar til at nye Ranger er en av de mest støysvake og mest komfortable i denne klassen.

Avanserte teknologier

Et utvalg teknologiske løsninger sørger for at sjåføren beholder kontrollen under alle kjøreforhold.

Fords SYNC 2 kommunikasjonssystem gir sjåføren en tryggere kjøreopplevelse. Ved å bruke enkle stemmekommandoer på engelsk kan sjåføren kontrollere klimaanlegg, underholdningssystem og navigasjonssystem. En 8-tommers berøringsskjerm gir sjåføren kontroll over mange av bilens funksjoner.

New Ford Ranger 3_Rear 3qtr

Stikkord: