MxMG_8757
12 skinnende rene og nye Scania R490

Bilene erstatter tilsvarende antall Euro5-biler og kommer til å gå i kjøring for Coop med mat på sentrale Østlandet fra Lillehammer til Aust-Agder, samt noen med betong mellom Stavanger, Bergen, Oslo og Trondheim.

– At dette er Euro6-biler har vært viktig for oss. Åtte nye Euro6-biler slipper ut det samme som 1 tilsvarende Euro5-bil, sier Birger Andersen (avbildet), teknisk ansvarlig hos PostNord og tilføyer at miljøaspektet samt at dette er nye biler med tilhørende godt førermiljø er deres to hovedgrunner for bilvalget.

Godt utstyrt

– Sjåførene tilbringer mye tid i bilen. Da er det viktig at nødvendig utstyr og komfort er på plass. Dette er godt utstyrte biler, samtlige med flåtestyringsprogrammet FMS aktivert. Det er nytt for oss, men vi håper og tror dette kan gi oss nyttig informasjon som kan løfte både sjåførene og oss på hovedkontoret i en positiv retning, sier Andersen, som særlig har tro på at FMS kan bidra til å minimere tomgangskjøring.

Fokuserer på forbruk

PostNord etterstreber å kutte bilens forbruk, og jobber helt ned på dekkvalg i forhold til rullemotstand. Andersen har høye forventninger til Scanias nye sekssylindrede 490-hesters motor, siden de har god erfaring med forrige generasjon 480-hester som nå byttes ut.

1800 ansatte

PostNord tilbyr kommunikasjons- og logistikkløsninger til, fra og i Norden. I Norge har firmaet ca. 40 avdelinger og består av de tidligere selskapene Tollpost Globe AS, Eek Transport AS, Mereco AS, Byrknes Transport AS og Harlem Transport AS. De er en totalleverandør innen pakke, express, stykkgods, parti og termo. Fra før av har PostNord Termo 154 biler og frakter primært mat, industri, avfall og betong. Nå eier de ca. 400 biler, har 800 leiebiler og 1800 ansatte, hvorav 800 er sjåfører. De leverte I 2013 5,9 milliarder brev og forsendelser, 110 millioner pakker og 2,5 milliarder kilo gods til Nordens 25 millioner innbyggere og to millioner bedrifter.

Andersen og hans kollegaer er fornøyd med leveransen, som ble gjort hos Scania Halden.

– Bilene kom i god tid, og ble overlevert akkurat da de skulle. Vi er fornøyde, sier Birger og presiserer at bilene skal være klare i god tid før de skal ut i drift.

Leave a comment