Det rullende arbeidsredskapet er han godt fornøyd med. Bilen, en Scania G-400 fylles opp med drivstoff ved Norsk Scania AS på Sandmoen i Trondheim. Når vi spør han om noe kunne vært annerledes drar han forsiktig på det, og «tygger» litt på svaret.

– Jeg har egentlig ikke noe å utsette på verken bil eller selve jobben. Men en kraftigere motor hadde vel ikke skadet. Det er vel alle sjåførers drøm, mener Paul Bernhard.

Ble raskt ansatt

Han er godt i gang med dagens rute, der strekningen er Soknedal – Meldal. Trivselen er stor og arbeidstiden er stabil. Interessen for sjåføryrket startet tidlig. Tilfeldigvis ble han med som hjelpemann med sin bror. Firmaet var Klæburuta og godsbilene ble kjørt for Linjegods. Det gikk fort i svingene, og Paul Bernhard ble deretter ansatt som bussjåfør for Klæburuta.

– Det var forsvaret som sponset førerkortet. Jeg husker jeg landet på Trondheim Lufthavn Værnes klokken to. Klokken fem samme dag hadde jeg fått meg jobb, sier han med et smil.

Fotballfan: For Paul Bernhard Kjønnøy er det Manchester United som gjelder.

 

Vår i lufta

Som sjåfør ser han fram til en lettere årstid, og mener selv dette er den beste tiden i året.

– Klart det har mye å si for oss yrkessjåfører. Det er bart på veien og mer oversiktlig. Når det snør som verst og man ikke ser lenger enn ti meter foran seg, kan det være anstrengende. Livet på veien er mye lettere når vi går mot lysere tider, Sier den humørfylte 51-åringen.

Navn: Paul Bernhard Kjønnøy (51)
Oppdragsgiver: Asko Midt-Norge AS
Kjøretøy:
Scania G400. 2010-modell
Frakter:
Matvarer til butikk og storhusholdning
Strekning:
Sør- og Nord-Trøndelag. Nordmøre
Fartstid i bransjen:
27 år
Ansatt i firma:
27 år
Matpakke eller kjøpt mat:
Begge deler
Fast stoppested:
Kroa på Sparbu og Kjells kro
på Gråmyra
Pluss ved bilen:
Fungerer optimalt. Lite feil og mangler

Leave a comment