Conpot

Nytt batterisystem fra Bosch – Vanntett 36 V-batteri

Først kom 6,0 Ah-batteriet til 18 volts-verktøyet. Nå introduserer Bosch et robust, bærekraftig og vanntett 36 V 6,0 LI-batteri til profesjonelle parkmaskiner.

Batteriene er utstyrt med Bosch CoolPack-temperaturstyring som sikrer konstant høy effekt og lengre levetid.

Bosch har jobbet med batteriutvikling i over 90 år og CoolPack-teknologien er en av Bosch’ mest innovative løsninger til verktøy og parkmaskiner. Cellene i batteriet er beskyttet da varmen ledes vekk fra innsiden av batteriet via kjøleribber i aluminium, noe som gir konstant høyere energioverføring til motoren.

Kapasitet og driftstid for en parkmaskin med den nye batteriteknologien er sammenlignbar med bensindrevne maskiner, men med den ekstra fordelen at den bråker halvparten så mye og har lavere driftsomkostninger. Det lave støynivået sørger for at maskinene er ideelle til arbeid i støyfølsomme områder. Ytterligere fordeler er rask oppladning (batteriet kan lades opp på kun 42 minutter) og et robust design som gjør at batteriet tåler et fall fra to meters høyde.

Samme batteri til alle maskiner

For å gjøre jobben så enkel som mulig kan samme batteri brukes i samtlige profesjonelle parkmaskiner fra Bosch. Det nye designet er helt vanntett og kan brukes i alt yr til kraftig regnvær. Maskinene og batteriet kan vaskes med høytrykkspyler uten at batteriet tar skade av det.

– Tiden er over for bensindrevne parkmaskiner. Nå er det batteridrevne parkmaskiner som er fremtiden. De blir ikke bare billigere å jobbe med men vil også kreve mindre vedlikehold og være en mindre miljøbelastning, forteller Joakim Berglund, produktansvarlig hos Svenningsens, som er distributør av produktene i Norge.

Batteriene er utstyrt med et smart LCD-display som viser viktig informasjon og som gir et overblikk over hvor mange prosent batteriet har igjen før det må lades på nytt.

Batteriet lanseres våren 2015 og vil bli solgt hos fagforhandlere samt skog- og parkbutikker til en veiledende pris på 3.299,- kroner eks mva. Laderen selges separat og finnes i flere utgaver.

Spesifikasjoner – GBA 36V 6,0 Ah Hw-D Professional

Merkespenning 36 V
Nom. kapasitet: 6,0 Ah
Nom. Energi-innhold: 216 Wh
Separat celleovervåkning: Ja
Vekt 2,3 kg
Bruk: Tåler vann og høytrykkspyler
Tåler fall fra høyde: 2 meter

Lader_AL_36100_CV

Stikkord: