Conpot
  • hus eiendom bolig vår

Advarer mot å kjøpe bolig som investering

Norges Bank advarer unge mot å kjøpe bolig i den tro at det kan være gevinst å hente på kort sikt.

– Kjøp bolig for å bo. Ikke betrakt det som et investeringsobjekt som du skal tjene penger på. For prisene kommer ikke alltid til å stige. Det kommer til å endre seg og snu, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Norges Bank holdt torsdag styringsrenten uendret, men justerte samtidig ned det forventede nivået for de neste to årene. Mest sannsynlig vil styringsrenten nå ligge på 1-tallet ut 2017, for så forsiktig å krype oppover fra 2018.

Olsen understreker at unge – og andre – bør tenke lenger fram enn som så.

– Ved boligkjøp bør man ha en horisont som er langt ut over to år. Dessuten kommer utsikten på toppen av dette. En renteprognose er ikke noe løfte fra vår side, presiserte sentralbanksjefen under en pressekonferanse torsdag. (©NTB)

Stikkord: