Conpot

Utvider horisonten med utemeglere på Øst- og Vestlandet

PlusTech AS omsatte for 175 millioner i 2014. En økning på 60 millioner sammenlignet med året før. Nå utvider selskapet med flere håndplukkede distriktsmeglere, der Øst- og Vestlandet er første steg på veien.

PlusTech`s utemegler Jan Inge Solem flytter fra Trøndelag til Oslo. Oppdraget blir å være selskapets spydspiss i øst og i vest. Dette er en oppgave han ser frem til å ta fatt på. Distriktsmegleren er stadig på farten og vet hva som rører seg i markedet. Den seks måneders gamle firmabilen har allerede kjørt 50 000 kilometer.

– Det gjelder å være på hugget, holde øynene åpne og ikke være redd for å ta kontakt med folk. Målet er nådd når alle parter er fornøyd. Det skaper tillitt og gode relasjoner, mener Jan Inge.

Energisk megler

Med kamera i den ene hånden og dokumentblokk og Ipad i den andre er han klar for nye kundebesøk. Kledd i allværsjakke og joggesko, jakter Jan Inge land og strand etter interessante maskiner. Kaffepauser og prat om vær og vind med kunder er det lite rom for. Her er det duket for profesjonell effektivitet. Kjøp og salg av maskiner og utstyr kan kreve mye tid og ressurser. PlusTech bistår som et mellomledd og gjør det enklere.

– Vi er opptatt av at både kjøper og selger er fornøyde etter en handel, og utfører alltid oppdraget til avtalt tid og kostnad. Alle er velkommen til å ta kontakt, sier han.

Kunder over hele landet

Lidenskap for tunge kjøretøy har alltid vært på plass hos Jan Inge. Med om lag 150 reisedager i året er det lett å skjønne at livet bak rattet og kontakten med kunder er høyt prioritert. Utemegleren har besøkt kunder i hele Norges vidstrakte land. Nå etablerer han seg på Østlandet og skal ha Øst- og Vestlandet som salgsdistrikt.

– Flere er uvitende om at de har maskiner med store verdier stående. Da er det ekstra givende og rydde opp for en kunde for å la drømmene gå i oppfyllelse hos en annen. Jeg tør å påstå at vi er dyktige på å nå sluttbrukeren, sier Jan Inge engasjert.

DSC01784

Utemegler Jan Inge Solem er nå tilgjengelig for tilbydere og kjøpere på Østlandet.

Rekordvekst gir flere ansettelser

Dagens markedssituasjon er gunstig, og bidrar til at PlusTech får bedre tilgang på brukte anleggsmaskiner. Samtidig vurderer flere å kjøpe brukt for å spare penger. For selskapet PlusTech gir markedssituasjonen rekordvekst.

Daglig leder Karstein Berg tror fremgangen skyldes bedre tilgang på maskiner rundt omkring i verden. Siden oppstart i 2002 har de meglet maskiner på verdensbasis.

– Etterspørselen etter velholdte brukte norske maskiner er stor. Mange av våre meglere har over ti års erfaring og kjenner markedet godt. Vi er i stadig vekst og er på jakt etter flere dyktige meglere, forteller Karstein.

Internasjonalt

Telefonene kimer jevnt. Gloser utleveres på både tysk, spansk og engelsk, og brukte maskiner selges med høy omløpshastighet. PlusTech opererer i stadig større grad på det internasjonale markedet. Dumpere, gravemaskiner, hjullastere, veiskraper, lastebiler og annet anleggsutstyr finner nye eiere.

De språksterke kremmerne på Heimdal megler maskiner og utstyr som skippes til og fra land i alle verdensdeler. Selskapets navn PlusTech som står for Pluss og Teknikk, lever godt opp navnet sitt. Nå satser de enda sterkere med et bredere nedslagsfelt innen anlegg, lastebil og industri.

– Vi når kunder over hele verden og har opparbeidet oss gode relasjoner med kunder som handler eller selger igjen og igjen, legger Karstein til.

Utvider horisonten

Meglernes viktigste verktøy er solid markedsføring og et globalt nettverk av forhandlere, entreprenører og markedsplasser bygget opp i løpet av tretten år i bransjen. PlusTech tar pulsen på svingninger i markedet, og forutsigbarhet er et viktig tema. Megleren avklarer en realistisk pris med selgeren på forhånd av et salg. PlusTech’s teori er å nå ut til alle kundene i verden, og rekordveksten fører til flere utvidelser.

– Målet er å ansette flere selgere som skal reise rundt i landet og drive oppsøkende virksomhet. På Østlandet er vi godt i gang med dette, og en ny distriktsmegler vil være på plass om kort tid for å dekke landets nordligste distrikter, sier Karstein.

Gjør jobben

Fallgruvene for kjøp og salg av brukte maskiner kan være mange. Med PlusTech i ryggen kan du trygt lene deg tilbake og la de dyktige meglerne ta jobben. De har et nettverk med tilbydere og kjøpere i hele verden.

– Tidsmessig er kjøp og salg varierende, men vanligvis bruker vi alt i fra et døgn til fjorten dager. Vi tar oppdraget og sikrer en effektiv og sikker handel, avslutter Karstein.

Stikkord: