Conpot
  • Otto Pervik

Et liv bak rattet for Otto Pervik

Han har vært i bransjen i en mannsalder, og ble bitt av basillen da han haiket med en trailersjåfør. Conpot byr på lastebilsjåføren Otto Pervik i Bring.

Han har ikke angret siden, og kan i dag skilte med 39-års fartstid i bransjen. Året var 1975, og det som skulle være en lettvint skyss, ble starten på en lang karriere som yrkessjåfør.
– Jeg var i militæret og skulle til Haslemoen. Sjåføren jeg haiket med ble sliten og trøtt og lurte på om jeg kunne ta over kjøringen. Da var det gjort. Jeg ble helt hektet, sier Otto Pervik.

Telefondistributør

Etter jomfruturen fikk han jobb hos HP Hansen Transport. Da konkursen var et faktum på nittitallet gikk veien videre til transportselskapet Nordan.
Med egen bil la han mil etter mil bak seg. Europa ble flittig besøkt med hovedvekt på Spania og Frankrike, for å nevne noen.
– På det meste var jeg innom tretten land. Velferdssenteret i Antwerpen og sjømannskirka i Rotterdam var faste stoppesteder. Der mottok vi beskjeder på fax. Mobil var et fjernt ord. Egne ringeautomater, der mottakeren betalte for tellerskrittene ble mye brukt, sier han før han gyver innpå dagens lunsj.

DSC01753

Otto Pervik kan i dag skilte med 39-års fartstid i bransjen

Et sikkert vårtegn

I dag er mobilen et nyttig hjelpemiddel på jobb. Med den holder han seg oppdatert på siste nytt blant kollegaene og på veien. Han trives godt i selskapet Bring. Bilen han deler med en annen kollega har nettopp avlevert 20 tonn reker. Det er merkbart at våren er i anmarsj.
Den grønne Bring bilen lyser opp i solskinnet. Lasten med kjøle- og frysevarer går unna som varmt hvetebrød.
– Når finværet kommer leverer vi mer sesongbetonte varer. Det er ei herlig tid vi går i møte, sier den blide 60-åringen.

Feirer med gamle slagere

Otto har nylig hatt rund dag. Nå ser han frem til å feire den store dagen sammen med familie og gode venner. Da skal Leinstrand Grendehus fylles med femti humørfylte gjester. Skuespillerne Tore Johansen og Ivar Gafseth skal underholde og servere gamle slagere. På menyen er både Elvis låter og slagere fra rockebandet Difference.
– Det blir nok en bra kveld og et artig show, sier Otto før han drar videre på transportruta si.

Navn: Otto Pervik (60)
Selskap: Bring
Kjøretøy:
MAN – 2014-modell
Frakter:
Kjøle- og frysevarer
Strekning:
Trondheim
Ansatt i firma:
7 år
Fartstid i bransjen:
39 år
Fast stoppested:
Sandmoen i Trondheim
Pluss ved bilen:
Nytt og moderne utstyr. Utnyttet 100 %.

Stikkord: