Conpot
  • Qtrak

Første kompakte hjullaster fra Qtrak levert i Norge

I Trondheim er den første kompakte hjullasteren av merket Qtrak fra CSF i Italia levert. Skjetne Maskin AS er importør og forhandler av Qtrak

QTRAK Hjullaster 1240    

  • Yanmar dieselmotor på 41 hk
  • Fart: 0-20 km/t
  • Flytsystem på løfteaggregat
  • ROPS – FOPS
  • Fjæring i stol
  • Multi-funksjons Joystick
  • Arbeidslys
  • Dimensjoner med skuff (BxLxH mm) 1232 x 3898 x 2008
  • Vekt: 1900 kg

Tide Buss er en av de større transportselskapene i Norge og er i Trondheim lokalisert med et stort anlegg som består av administrasjonsbygg, verksted, vaskehall og gassanlegg. Det var her behovet meldte seg for en maskin av liten størrelse som kunne komme til der tradisjonelle maskiner ikke fikk plass.

Trange plasser

Roger Johnsen, som er driftsleder i Tide Buss, forklarer at ble det for risikofylt å kjøre med vanlige hjullastere rundt påfyllingsslanger til alle gassbusser, rundt parkeringsplasser og vrimlearealer. Dessuten kom ikke ordinære hjullastere ordentlig til.

Dette gjorde at det ble vanskelig å rydde snø, strø sand eller komme til for å koste. Behovet var dermed en mindre maskin som kunne utføre de samme oppgavene. Tide Buss valgte Qtrak som det beste alternativet. Med kraftig motor og stor førerhytte kunne den både brukes til ønsket utstyr som snøfres, sandstrøer og feieapparat samtidig som den var en komfortabel arbeidsplass for føreren.

Skriftende forhold

Bård Langørgen er den som bruker Qtrak’en mest og han er meget fornøyd med maskinen. Han sier den er solid, romslig og oversiktlig.

– Vi var redde for at den norske vinteren ville by på utfordringer men hverken temperatur eller dugg har vært en utfordring. Maskinen er i tillegg stabil og enkel å manøvrere, det tar ikke lang tid å bli vant med den. Siden Trøndelag byr på stadig skiftende vær har maskinen blitt brukt til både kosting, strøing og fresing og alt har fungert slik det skulle, sier Bård.

12

– Vi var redde for at den norske vinteren ville by på utfordringer, men hverken temperatur eller dugg har vært en utfordring, sier Bård Langørgen.

Smal og smidig

Qtrak er en kompakt hjullaster med styring på alle fire hjulene. Modellen som Tide Buss har valgt heter Qtrak 1240 og er den nest minste modellen i serien. Med sin beskjedne bredde på 122 cm er den svært smidig. Den har også plass til å legge på kjetting og dette er et stort fortrinn på denne type maskiner. Denne maskinen ble utstyrt med snøfres, sandsprederskuff, feiekost med oppsamler samt skuffe og skjær. Den har også tilhengerfeste og kan brukes til å trekke bussene inne på området dersom det skulle være nødvendig.

Tor Skjetne reiste selv nedover til fabrikken som produserer Qtrak i Italia og var ikke i tvil om at dette var det beste alternativet i denne klassen. Med solide komponenter og lang erfaring innen kompakte maskiner har dette blitt en gjennomført maskin med høye ytelser og god kvalitet.

– Vi er sikre på at for den som ønsker seg en kompaktlaster av høy kvalitet, og som samtidig innehar komforten til større hjullastere vil Qtrak med sin lukkede hytte og store vindusflater være det beste alternativet, forteller Tor avslutningsvis.

qtrak

Denne maskinen ble utstyrt med snøfres, sandsprederskuff, feiekost med oppsamler samt skuffe og skjær

Stikkord: