Conpot

Et liv bak rattet med Hjelde’s Transport AS

Han fulgte guttedrømmen og gjorde transportfaget om til levebrød. Conpot byr på lastebilsjåføren Eivind Haakenstad.

Som guttunge vokste han opp på gård med traktorer og andre maskiner lett tilgjengelig. Interessen for alt som duret og gikk var stor. Da hans eldre bror tok over gården ble valget enkelt. Det var lastebilsjåfør han skulle bli.

– Yrket fasinerte meg. Jeg liker å farte rundt og stortrives med livet på veien, sier Eivind.

Litt dyrt

Kaffekoppen og tanken fylles opp. Det tutes og vinkes tilbake til en kollega som suser forbi.

Tallet på dieseltanken viser tydelig 6000 kroner, og Eivind må innrømme at drivstoff koster skjorta.

– Ja det er stive priser, men heldigvis gir bensinstasjonene en grei rabatt, mener han.

Holder seg oppdatert

Han kan skilte med en bred fartstid i bransjen. Tjue år er gått siden han startet i yrket. Tidligere jobbet han i transportfirmaet Håkerud Johansen Transport AS. Nå er det Hjelde’s Transport som er gjeldende. Som sjåfør ser han endel rare løsninger blant bilister, og telefonen brukes flittig blant kollegaene.

– Det er mye pussig bilkjøring langs veiene. Vi holder hverandre oppdatert via telefonen. Det blir noen timer med skravling, for å si det sånn, sier han smilende. Stillheten i hytta kompenseres i tillegg med P4 og Radio Norge som fast innslag, kan han fortelle.

DSC01727

Vårtendenser: Eivind Haakenstad nyter noen varme solstråler, før han drar videre

Spennende utvikling

Utenlandske vogntogsjåfører i Norge er som kjent et hett tema. Eivind nikker seg enig i dette.

– Dumping av priser er med på å ødelegge for norske sjåfører som prøver å overleve. Jeg har selv opplevd dieseltyveri. Når nåla på tanken uanmeldt er under den røde streken, er det ikke like festlig. Da blir det raskt langt til neste bensinstasjon. Sjåførutviklingen har jo flere sider, og det skal bli spennende å følge utviklingen, sier han engasjert.

Mjøsa rundt

Den travle yrkessjåføren har nok å henge fingrene i og ser frem til lysere tider og bare veier. På hjemstedet Biri er tiden snart inne for å lufte motorsykkelen. Det glimter i øyet når samtalen vender over på den store lidenskapen. Årets store happening «Mjøsa Rundt» går av stabelen 1. mai. Blant tusenvis av motorsyklister er Eivind på pletten som fast deltager.

– Det er ikke lenge til årets treff nå og jeg gleder meg stort til dette. Det er null stress og vi er en fin gjeng, der alle koser seg, avslutter Eivind.

Fakta

Navn: Eivind Haakenstad (39)
Selskap: Hjeldes Transport AS
Oppdragsgiver:
Nortransport AS
Kjøretøy:
DAF XF
Frakter:
Materialer og bygningsavfall
Strekning:
Hele landet
Ansatt i firma:
2 år
Fartstid i bransjen:
20 år
Fast stoppested:
Hanestad
Pluss ved bilen:
Behagelig å kjøre og god plass

DSC01732

Stikkord: