Conpot

Volmax kåret til Årets Vestfoldbedrift 2014

Volmax er kåret til «Årets Vestfoldbedrift 2014». Prisen ble utdelt på NHO Vestfold Næringslivskonferanse torsdag 5. mars på Bølgen Kulturhus i Larvik. Volmax vant prisen i konkurranse med Seagull Maritime AS og Pilot Flyskole AS

Prisen utdeles av NHO Vestfold og tildeles en bedrift beliggende i Vestfold for å påskjønne særlig betydningsfull innsats som skal ha utmerket seg på en positiv måte, skapt økt interesse for egen bedrift og/eller bransje, og basert på nyskapning og ha en fremtidsrettet og ny måte å tenke på

– Når du driver med lastebiler og busser er det ikke ofte du får heder og ære. Det betyr mye for oss at vi blir sett, forklarer Grant Larsen, administrerende direktør i Volmax rett etter at selskapet vant kåringen.

Volmax er en av fem forhandlere i Norge av Volvo Lastebiler og Renault nyttekjøretøy over 3,5 tonn og har sitt hovedkontor i Vestfold. Selskapet har verksteder og salgsavdelinger i Telemark, Buskerud, Hedmark, Østfold i tillegg til Vestfold. Distriktet Volmax dekker er ca. 22 prosent av det norske totalmarkedet. Totalt omsetter Volmax for i underkant av 800 millioner årlig, og selger om lag 300 nye lastebiler i året. I fjor hadde Volmax totalt en markedsandel på Volvo lastebiler over 16 tonn på 41,9 %.

Juryens begrunnelse

  • De har en sterk lokal forankring som setter bransjestandard
  • Gode økonomiske resultat som føres tilbake i bedriften
  • Er svært innovative i en «traust bransje» – de har gått fra å selge produkter til å selge løsninger
  • Dyktig, motiverende og nytenkende leder og er best i klassen, ikke bare i Vestfold
  • De har et sterkt fokus på å gjøre sine kunder lønnsomme og derved en foretrukken samarbeidspartner
  • De fremstår som en moderne og attraktiv og har gode IT-systemer, både internt, men også for kunder
  • De er ledende på kompetanse og har til enhver tid 8-10 lærlinger

Volmax har de siste årene rettet seg mer mot konsulenttjenester for å utvikle kostnadseffektive og mer miljøvennlig løsninger for deres kunder. Dette kommer som et tillegg til salg og reparasjon av lastebiler, busser, hengere og påbygg.

– Deres utvikling og innovative innstilling er en av grunnene til at Volmax ble kåret til Årets Vestfoldbedrift,  sa daglig leder Marit Sagen Gokstad i Sandefjord Næringsforening under prisutdelingen.

Kompetanse

Volmax har etablert en egen kompetanseavdeling med et nedslagsfelt langt utover deres naturlige grenser. Firmaet utvikler globale løsninger for Volvo på hovedkontoret på Borgeskogen, og deres konsulenter reiser verden rundt for å gjennomføre kurs. I dag har Volmax åtte konsulenter som er heltidsansatte og ytterligere 20 konsulenter/instruktører som leies inn ved behov.

Volmax satser mye på å ta inn lærlinger for å sikre kompetanse og kapasitet på anleggene og har egen lærlingskole. Volmax har til enhver tid ca. 8-10 lærlinger under utdanning på egen lærlingskole som er en god rekrutteringskilde for fremtidig ansettelse i Volmax. Siden 1999 har Volmax utdannet 131 lærlinger til fagbrev og 60% av disse er i dag ansatt i Volmax.

Stikkord: