Boligprisene steg 1,1 prosent i februar sammenliknet med januar, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Salgsvolumet høyere enn vanlig på denne tiden. Denne februar-måneden ble det registrert 6687 boligsalg.

– Det har aldri blitt solgt så mange i en februar-måned før. Og det er Oslo og Bergen som drar boligmarkedet med henholdsvis 1,7 prosent og 1,4 prosent for februar.

Prisene er nå 8,7 prosent høyere enn de var i februar 2014. Dermed tiltar også 12 månedersveksten. I januar var den på 8,5 prosent.

Ubalanse i markedet

Februar fortsetter dermed trenden der januar slapp, og det gjelder også for Eie eiendomsmegling.

– I februar har 83 prosent av boligene som Eie eiendomsmegling formidler, blitt solgt til prisantydning eller over. I tilsvarende periode i fjor var tallet på 60 prosent, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

Hun sier at disse tallene indikerer en ubalanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet.

–  Det medfører økte priser, og snittboligen hos oss går nå for 181 000 over prisantydning, mot 81 000 i 2014. Det er en differanse på 100 000 kr, og utgjør mye for den enkelte boligkjøper. Dette gjelder spesielt i Oslo og Bergen der formidlingstiden er meget kort og jakten på de beste objektene er knallhard, ifølge Ulvness.

Lysere i nybygg

På nybygg siden har det vært en svært god start for våre prosjektmeglere.

–  Fra januar fikk flere prosjekter i både Oslo, Romerike og Lier en meget god salgsstart. Det er stort sett leilighetsprosjekter for folk flest som går unna, men også eneboligprosjekter. Oppdragsinngangen og interessen for nye prosjekter er god, sier hun

Leave a comment