Conpot
  • Frank Jensen Transport -

Et liv bak rattet med Frank Jensen Transport

Med transport som levebrød mener han å ha selve drømmejobben. Her er trivselen stor og ingen dager er like. Conpot byr på lastebilsjåføren Jomar Foss.

Med 12-års fartstid i bransjen, tror han hemmeligheten bak suksessen ligger i et solid arbeidsmiljø med varierte arbeidsoppgaver.

– Vi er en fin gjeng med åtte sjåfører. Tonen er god og gapskratten ligger løst. Sjefen vår er et unikum. Her er det frihet under ansvar som gjelder. Det passer meg perfekt, sier Foss som ofte får takk for den gode jobben han gjør for bedriften.

Gikk ned i vekt

Lidenskap for transport har han hatt hele livet. Det blir sjelden feil når planene er å bli gammel og grå i faget. Til sommeren har han vært ansatt hos Frank Jensen Transport AS i tre år.

Han kjenner bransjen som sin egen bukselomme og har jobbet i flere andre firma tidligere. Etter en ryggoperasjon i 1996 rullet ballen videre til skolebenken Teknisk Fagskole, og deretter som anleggsleder i en to års periode. Karrieren ble ikke lang der. Foss hadde andre planer.

– Det passet ikke meg. Jeg har aldri vært en papirflytter, men er mer praktisk anlagt. Her får jeg rørt på kroppen og brukt den, sier sjåføren som påpeker at kiloene raste av etter at han startet som sjåfør hos Frank Jensen Transport.

DSC01640

Stødig: Sjåføren er fornøyd med Mercedes som arbeidsredskap.

Spennende hverdag

Nå møter han gamle kolleger, og kan ikke klage. I hytta ligger brød og pålegg klart til sulten nærmer seg, og dyna er på plass til lengre turer. Selskapet transporterer over hele landet, med hovedvekt på fylkene i Trøndelag.

– Jeg har det som plommen i egget og liker fart og spenning. Jeg har mer sans for det uforutsigbare enn det kjedelige. Her får jeg full pakke og får levet ut «tateren» som bor i meg, sier Foss mens han skjenker seg mer kaffe.

Pliktoppfyllende

Foss er kjent for å levere, og er ikke fornøyd før jobben er gjort.

I sommer jobbet han om lag trettisju arbeidstimer på overtid.

– Det sier vel litt om trivselen. Jeg er glad i campinglivet med kona, men sier ikke nei til å jobbe. Lastebilen ligger stødig på veien og Kranen fungerer optimalt. Arbeidsmiljøet er trygt og godt og jeg kunne ikke drømt om et bedre sted å jobbe, sier Foss før han drar videre på transportruta si.

Navn: Jomar Foss (53)
Selskap:
Frank Jensen Transport AS
Kjøretøy:
Mercedes kranbil – 2014-modell
Frakter:
Stålkonstruksjoner og anleggsutstyr
Strekning:
Hele landet
Ansatt i firma:
Snart 3 år
Fartstid i bransjen:
12 år
Fast stoppested:
Sandmoen og Nidarvoll
Pluss ved bilen:
Automat. Myk og behagelig kjøring

DSC01642

Det vises godt hvor bilen kommer fra

DSC01636

Lyser opp: Bakveggen i hytta prydes av en ulv, som Jomar kjøpte på netthandel. – Målene passer perfekt og går fra seng til tak, sier han fornøyd.

 

Stikkord: