L200 utgjør 25 % av det totale salget til Mitsubishi og det produsert 4 077 000 enheter siden starten i 1978. Av 4. generasjon er det produsert til sammen 1 260 000 enheter. Mitsubishi Motors regner med å produsere 200 000 enheter årlig og produksjonen skjer i Thailand ved Mitsubishi sin fabrikk i Laem Chabang.

Doble dører for Club Cab

Nye L200 fortsetter som før i Club Cab og Double Cab versjon. Det nye nå er at Club Cab får to ekstra dører. De to nye bakdørene åpnes motsatt vei, slik at man får fri tilgang til hele kupeen uten B-stolpe.
Størrelsesmessig utvendig er den nye L200 like stor som forgjengeren, mens innvendig er benplassen økt med 2 cm, mens bredden ved skulderhøyde bredden er økt med 1 cm.

Nytt chassis

Nye L200 har et stivere chassis (7 % økt vridningsstabilitet). Lengre type bladfjærer, videreutviklede hjuloppheng og forbedrede chassisinnfestinger i rammestrukturen gir økt komfort og stabilitet. Tilhengervekten er økt til 3,1 tonn.

20 % redusert forbruk

En helt ny motor og nye girkasser, samt videreutviklet aerodynamikk (.42 Cd) senker CO2-utslippet og forbruket med 20 %. Motoren er en helt nyutviklet 2,4 liters turbodiesel med variable ventiltider og 181 HK/ 430 Nm (+30 Nm fra forgjengeren) gir et utslipp på kun 169 g/km. Det er klasseledende.
Den nye 6-trinns manuelle girkassen med korte girskift og en ny 5 trinns automat bidrar til det lavere forbruket som oppgis til 0,67 l/mil for manuelt gir og 0,76 for automaten.

Lavere vedlikeholdskostnader

Intervallet for vedlikeholdsservice økes til 20 000 km. Automatgirkassen har en type olje med meget lav viskositet, og i tillegg til at forbruk og utslipp senkes, er det ikke lenger nødvendig med oljeskift ved normal bruk.

Elektronisk innkobling av 4WD

Det velkjente Super-Select 4WD-II systemet opereres nå via et hjul i midtkonsollen og ikke lenger med en ekstra girspak. Skifte skjer elektronisk, og man kan skifte fra 2WD til 4WD i hastigheter opp til 100 km/t. Normalt vil drivkreftene automatisk kanaliseres til hjulene med best grep, mens ved låst senterdifferensial oppnås 50/50 momentfordeling. L200 har full lavgirserie og bakkeklaring på 20 cm. Svingradiusen er 5,9 meter, det er også klasseledende og bidrar til at L200 blir lettmanøvrerbar selv i krevende terreng.

Økt sikkerhet – enda mer utstyr

Nytt utstyr øker sikkerheten. I tillegg til kollisjonsputer foran, i sidene på forstolene og langs vinduene, er også kne-kollisjonspute for fører nå standard. Filskiftevarsler, stabilisatorprogram for tilhenger og bakkestartassistent er ytterligere sikkerhetsutstyr som må nevnes. Bi-xenon (første pick-up i klassen med Bi-Xenon) bidrar til ekstra godt lys. LED-lys hører også med.
På programmet er også to-sone klimaanlegg, høyde-/ lengdejusterbart ratt, DAB+, ryggekamera, girskiftehendler bak rattet (automatgir), nøkkelløs betjening med start/stopp-bryter, multifunksjonsratt, cruise control, USB inngang, bluetooth handsfree, mm.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *