Conpot

Gjør kupp på brukte reolløsninger

Entrack er en av flere bedrifter som utnytter brukte ressurser og kutter store kostnader. Brukte lagersystemer sparer miljøet og gir mer penger i kassa.

Ett av Norges største firma for nye og brukte deler til anleggsmaskiner Entrack AS, er også en flittig kunde av Areol. Daglig leder hos Entrack AS Tom Kvesetberg, er avhengig av solide oppbevaringsløsninger for sine lagerførte slite- og forbruks deler til anleggsmaskiner.

– De har høy kunnskap om lagerløsninger, og gir gode råd og tips for våre behov. De leverer det vi trenger, hverken mer eller mindre, på kort tid. Varene våre veier ofte flere tonn, og trenger stabile reoler som tåler en trøkk. Areol har vært vår leverandør siden 2008, og vi er meget fornøyd med samarbeidet, sier Kvesetberg.

Feil levering

Girkasser og motorer til hjullastere og gravemaskiner står sirlig plassert på lageret, som perler på en snor. Det er ikke vanskelig å skjønne at de tunge delene trenger både plass og bærekraft.

– Før vi kom i kontakt med Areol, handlet vi reoler av et annet firma i distriktet. Lovnaden var en bærekapasitet på tolv tonn, men vi mottok oppbevaringsløsninger som var beregnet opptil åtte tonn i stedet. Dette kunne vært direkte farlig. Vi tok det aldri i bruk, og handelen ble stoppet momentant, forteller han engasjert.

Godt utvalg

Entrack er i stadig vekst og har en lagerbeholdning på om lag 51 millioner kroner. Kanskje ikke så rart bedriften stadig fyller på med oppbevaringsløsninger.

Pallereoler, småvarehyller, verktøyskap, arbeidsbenker og garderobeskap er ryddig plassert under samme tak.

– Utvalget er stort og det er mye å velge i. Vi er godt fornøyd med levering av både brukte og nye produkter. Til sammen har vi dekket opp om lag to tusen kvadratmeter med nye reoler, og om lag firetusen med brukte. Noen oppbevaringsløsninger har produksjonsstopp. Muligheten for å kjøpe de brukt er gull verdt, mener Kvesetberg.

Gjenvinning i stedet for gjenbruk

I følge Statistisk Sentralbyrå oppstår det årlig 1,1 millioner tonn metallskrap. Om lag 800.000 tonn går til gjenvinning.

Areol - Frank Johansen

– Kundene sparer raskt tretti til femti prosent på bruktkjøp, sammenlignet med nypris, sier driftssjef Frank Johansen.

Landsbasis

Areol er i dag en av landets ledende reolleverandører på kjøp og salg av brukte lagersystemer.

Fra ti mål tomt og to store lagre på totusen kvadrat hver, selges leveransene som varmt hvetebrød. Leveransene går ut til hele landet. Den geniale forretningsideen forsyner kundene med den samme varen til en langt hyggeligere pris.

– Kundene sparer raskt tretti til femti prosent på bruktkjøp, sammenlignet med nypris, sier driftssjef Frank Johansen.

God som ny

Alle reolløsninger som skal ut på bruktmarkedet gjennomgår grundig kvalitetssjekk før de klargjøres for salg. Det er ofte snakk om små detaljer på finish som lakk og overflaterust.

– Vi tar ansvar for at reolene har samme kvalitet som nytt innen normer og standarder vi er pålagt. Vi har det meste på lager, og har fokus på supplering og utbygging av løsninger bedriften allerede har på plass. Nye reoler kan fint mikses med brukte, og vi er behjelpelige med å sette sammen reolene fra grunnen, forklarer Johansen.

Stikkord: