Conpot

Stor fremdrift i Fannefjordtunnelen

Det er over to måneder siden utbedringen av Fannefjordtunnelen startet, og arbeidet er godt i gang.

Vi er nå ferdig med å rive eksisterende vannsikring i Fannefjordtunnelen. Videre har vi startet å bore og montere sikringsbolter, og bolter for de nye vannsikringsplatene av PE-skum.  Arbeidet med å fjerne betong bak rekkverk og pigge bort fjellknøler (ujevnheter i fjellet) pågår fortsatt.

Redusert fartsgrense

I deler av tunnelen er fartsgrensen satt ned til 50 km/t. Dette er fordi vi har fjernet deler av betongrekkverket. Betongrekkverk er et trafikksikkerhetstiltak, og når det er fjernet må vi redusere fartsgrensen. Det er også satt opp midlertidig lys i tunnelen som blir værende til slutten av anleggsperioden.

Neste uke starter vi å sprenge i tunnelen. Vi skal blant annet sprenge nisjer for teknisk rom, ny snunisje, nye vifter og forlenge eksisterende havarinisje.

Tunnelen er trygg

– Vi har fått spørsmål om sikkerhet i tunnelen på dagtid, og vi ønsker å presisere at tunnelen er helt trygg når den er åpen for trafikk. Tunnelen blir inspisert hver morgen før vi åpner den. Vi åpner ikke tunnelen hvis den ikke er trygg, forteller prosjektleder Torbjørn Vatnehol.

Fannefjordtunnelen vegvesen tunnel 2

Fannefjordtunnelen vegvesen tunnel

Stikkord: