Conpot

Ekstrem trekkvogn for offroad-kjøring

Basert på utseendet skulle man tro at denne var laget i Russland men der tar man feil. Den er laget i USA av Oshkosh Corporation. Se video av bilen her.

Denne modellen fra Oshkosh Corporation inngår i selskapets Heavy Equipment Transporter-program. M1070A1 er navnet på denne utrolige maskinen. Den er bygd for å kunne frakte stridsvogner, pansrede kjøretøy og bergingskjøretøy raskt ut av de tøffeste omgivelser.

Komfortabel?

Det er plass til hele 6 personer i hytta. Passasjerene skal ha det relativt komfortabelt, siden bilen er utstyrt med luftfjæring. Den har air condition, ABS og sjåføren kan regulere luften i alle dekkene fra hytta.

Skulle man være så uheldig å kjøre seg fast, så har trekkvognen to vinsjer som drar 25 000 kilo hver.

Hengeren

Legg også merke til den unike hengeren med åtte hjul fordelt på to rader. Det en tverr-boggi der to og to hjul henger sammen sidevegs. Dette er brukt en del på traktorhengere, men det er ikke ofte vi har sett dette på en lastebilhenger.

Litt data på bilen:

  • Akslinger: 8 x8
  • Motor: Caterpillar 18,1 liter på 700 hp
  • Girkassen: Allison 4800 SP 7 gir automat
  • Egenvekt: 20 638kg
  • Max vekt på hele vogntoget: 108 000 kg
  • Bredde: 2591 mm
  • Høyde: 3708 mm
  • Lengde: 9677 mm
  • Svinger på aksling 1 og 4

Stikkord: