Conpot
  • ec220e

Ny EC220E skal være best på effektivitet

EC220E beltegående gravemaskin fra Volvo Construction Equipment, bygger på det sterke omdømmet til modellen i den tidligere D-serien med redusert utslipp og drivstofforbruk, samt forbedret effekt og produktivitet.

Volvo Construction Equipment’s (Volvo CE) nyeste 22-tonns beltegående gravemaskin, EC220E, er utstyrt med en Tier 4 Final / Stage IV Volvo D6 motor som oppfyller strenge utslippskrav over hele Nord-Amerika, og de strenge markedene i Europa – uten at det har gått utover kraften. Det fullt optimaliserte hydraulikksystemet og ECO-modus sikrer nøyaktig tilpasset effekt og kraft som kreves for å fullføre den aktuelle oppgaven, mens den automatiske motorstoppfunksjonen bidrar ytterligere til redusert drivstofforbruk og utslipp, ved at motoren stoppes automatisk etter at gravemaskinen har vært inaktiv i en forhåndsinnstilt tidsperiode.

Den økte pumpekapasiteten på EC220E muliggjør svært rask respons for større produktivitet og reduserte syklustider. Og med bomflytfunksjonen, kan kraften som normalt brukes av pumpen til senking av bommen, lagres eller brukes til andre funksjoner, noe som også reduserer syklustidene.

Tilpasset komfort

En komfortabel maskinfører er en produktiv maskinfører, en viktig årsak til at den nye Volvo EC220E setter komforten i høysetet gjennom sitt design. Alle betjeningselementer – inkl. manøverspaker, tastatur og lettlest 8″ LCD-monitor – er ergonomisk konstruert og kan finjusteres i henhold til maskinførerens preferanser. Antall brytere har også blitt redusert og betjeningen av klimaanlegget er integrert i tastaturet for enkel justering. For ekstra komfort, kan funksjoner som vinduspussere, kameraer, auto-mute eller maks.effektfunksjon tildeles en hurtigtast på manøverspaken. Dette gjør det mulig for maskinføreren å velge en funksjon mens arbeidet foregår.

For sikkerheten til både maskinføreren og de andre arbeiderne på arbeidsstedet, har Volvo’s 22 tonns gravemaskin nå også et ekstra sidekamera i tillegg til kameraet bak for å dekke den visuelle dødvinkelen. Begge visninger vises på fargeskjermen. Førersikkerheten er også forbedret med en alarm som varsler om å feste sikkerhetsbeltet, noe som høres sammen med en visuell varsling dersom tenningen slås av uten at sikkerhetsbeltet har blitt festet. Og som forventet, er førerhuset ROPS og ISO-standard kompatibelt for å sikre at maskinføreren er fullstendig beskyttet dersom gravemaskinen skulle velte.

Bygget for å vare

EC220E gravemaskin er ikke bare en svært produktiv maskin på kort sikt, snarere er maskinen konstruert for å fortsette å jobbe hardt i mange år fremover. Arbeid under tøffe forhold betyr at hver eneste komponent teller – Volvo tar nøye hensyn til hver detalj under design av produktene og påfølgende produksjonsprosesser. Silikoninnsprøytning brukes til å forhindre rust, mens vanntette kontakter og tilkoblinger kommer som standard. Designet har også ekstra kraftige dørhengsler og påskrudd beskyttelse rundt arbeidslysene.

Den X-formede underrammen gir jevn vektfordeling for økt stabilitet og holdbarhet, samt bidrar til å hindre skader fra stein og annen masse. Det kraftige belteunderstellet skaper likeledes utmerket trekkraft i krevende terreng. Den robuste utformingen av bommen og stikka inkluderer innvendige plater som er plassert der for å støtte trykkpunkter under mange ulike arbeidsoperasjoner. Disse platene hjelper til med å fordele trykket for å sikre maksimal produktivitet og driftstid hos gravemaskinen – igjen og igjen.

Lett å inspisere

For å garantere en lang levetid og maksimal tilgjengelig driftstid, er vanlig serviceinspeksjoner nødvendig for å oppdage eventuelle problemer før de oppstår. EC220E gravemaskin gjør at de daglige servicesjekkene er raske og enkle å utføre takket være grupperte filtre, som er lett tilgjengelig fra bakkenivå. Kjølesystemet med enkeltstående kjølere er også lett tilgjengelig fra bakkenivå ved å åpne sidedøren. Radiatoren, ladeluftkjøleren og hydraulikkoljekjøleren er plassert ved siden av hverandre for å maksimere effektiviteten, redusere tiltettingen og forenkle rengjøringen. Trenger en mekaniker eller en maskinfører adkomst til maskinens overdel for inspeksjon eller vedlikehold, hjelper rekkverk med å opprettholde tre-punkts kontakt hele tiden, mens velplasserte utstansede, sklisikre plater sikrer godt grep.

Volvo’s sanntidsvarsling om service bidrar også til å fremme en god service- og vedlikeholdsrutine. Advarsler fra diagnosekontroller vises på fargeskjerm for motoroljefilter, vannutskiller (drivstoff), hydraulikkolje og hydraulikkfilter.

Veltilpassede arbeidsredskaper

I tillegg til maskinens holdbarhet og enkle vedlikehold, sikrer EC220E’s allsidighet maksimal driftstid og produktivitet. Gravemaskinen kan tilpasses et bredt utvalg av hydraulikkuttak, som er fabrikkmontert sammen med røropplegg for hydraulikkhammer og saks (X1), så vel som opplegg for rotator (X3). Den toppmoderne tilleggshydraulikken gir korrekt oljemengde og trykk for spesielle arbeidsredskaper som klippere og krattknusere, sakser, betongknusere samt rotortilt. Et passordbeskyttet redskapsstyringssystem forhåndsinnstiller og gjør det mulig å tilpasse oljemengde og trykk tilpasset (stille inn eller lagre) opp til 20 ulike redskaper. Responsfølsomheten kan justeres ved hjelp av tastaturet, slik at maskinføreren kan skreddersy maskinens respons for maksimal effekt i ulike arbeidsmiljøer.

Stikkord: